Zaharova: Agresoru kompenzacija, žrtvi ništa

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zarahova izjavila je da je tužbu zbog bombardovanja osiromašenim uranijom od strane NATO 1999. godine trebalo podneti i ranije, ali da ni sada nije kasno, ali i navela da su u nekim zemljama NATO vojnici dobili kompenzacije zbog trovanja osiromašenim uranijumom, a da za žrtve toga nema.

12 Avgust 2018 12:50
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zarahova izjavila je danas da je tužbu zbog bombardovanja osiromašenim uranijom od strane NATO 1999. godine trebalo podneti i ranije, ali da ni sada nije kasno, ali i navela da su u nekim zemljama NATO vojnici dobili kompenzacije zbog trovanja osiromašenim uranijumom, a da za žrtve toga nema.

BEOGRAD - Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zarahova izjavila je danas da je tužbu zbog bombardovanja osiromašenim uranijom od strane NATO 1999. godine trebalo podneti i ranije, ali da ni sada nije kasno, ali i navela da su u nekim zemljama NATO vojnici dobili kompenzacije zbog trovanja osiromašenim uranijumom, a da za žrtve toga nema.

Zaharova je na pitanja novinara rekla da smatra da je trebalo i ranije ići sa takvom tužbom, da će Rusija ukoliko joj se oni koji podižu tužbu obrate za pomoć u tom smislu razmotriti tu molbu.

Foto Tanjug/D.Goll

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane