Horvat: Svet je u realnoj opasnosti da nestane

Filozof Srećko Horvat otvorio je 52. Bitef festival istakavši da "u trenutku u kojem se politika pretvara u pozorište, zadatak svih umetnika i onih koji će narednih dana dolaziti na Bitef jeste da vrate politiku u pozorište i to politiku u smislu angažovanog teatra koji neće samo tumačiti realnost već će pokušati da je menja.

14 Septembar 2018 21:58
Hrvatski filozof Srećko Horvat otvorio je večeras u Jugoslovenskom dramskom pozorištu 52. Bitef festival istakavši da "u trenutku u kome se politika pretvara u pozorište, od Amerike do Balkana, zadatak svih umetnika i onih koji će narednih dana dolaziti na Bitef jeste da vrate politiku u pozorište i to politiku u smislu angažovanog teatra koji neće samo tumačiti realnost već će pokušati da je menja.

BEOGRAD - Hrvatski filozof Srećko Horvat otvorio je večeras u Jugoslovenskom dramskom pozorištu 52. Bitef festival istakavši da "u trenutku u kome se politika pretvara u pozorište, od Amerike do Balkana, zadatak svih umetnika i onih koji će narednih dana dolaziti na Bitef jeste da vrate politiku u pozorište i to politiku u smislu angažovanog teatra koji neće samo tumačiti realnost već će pokušati da je menja.

Horvat je rekao da prva asocijacija na naslov ovogodišnjeg Bitefa ("Svet bez ljudi") jeste svet u kome doslovce više nema ljudi, svet postapokaliptičnih filmova i scenarija u kome su ljudi nestali bilo zbog nuklearnog rata, bilo zbog klimatskih promena.Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

FABRICI I MONDOLINI

vrh strane