Naidu: Srbija glavna destinacija u centralnoj i jugoistočnoj Evropi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da će, ne samo prošlost, već i budućnost, da krasi odnose Srbije i Indije, zemlje koja je Beograd uvek podržavala u očuvanju svog teritorijalnog integriteta i nacionalnih interesa.

15 Septembar 2018 18:40
Potpredsednik Indije Venkaj Naidu izjavio je danas u Beogradu da su Srbija i Indija na putu brzih ekonomskih reformi, kao i da je Indija svesna potencijala srpske ekonomije u regionu.

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da će, ne samo prošlost, već i budućnost, da krasi odnose Srbije i Indije, zemlje koja je Beograd uvek podržavala u očuvanju svog teritorijalnog integriteta i nacionalnih interesa.

Vučić je, nakon sastanka sa potpredsednikom Indije Vankajom Naiduom, naglasio da je Indija istinski i iskren prijatelj, za kojeg je uveren da će u budućnosti moći da se ostvari još bolja saradnja u interesu obeju zemalja i naroda.

Naidu: Indija podržava suverenitet i integritet Srbije

BEOGRAD - Potpredsednik Indije Venkaja Naidu poručio je danas u Beogradu da je Indija uvek imala principijelan stav i da nastavlja da podržava suverenitet i integritet Srbije, kao i da se zalaže za jačanje bilaterlanih odnosa dve zemlje i povećanje trgovniske razmene.

"Indija snažno veruje da pitanje Kosova treba da se reši mirnim putem konsultacijama i dijalogom", rekao je danas potpredsednik Indije obraćajući se poslanicima na Posebnoj sednici Skupstine Srbije.Vučić:Država pomaže i radi, hvala donatorima

Predsednik Vučić izjavio je da je Ministarstvo zdravlja u kontaktu sa porodicom malog Dušana, kojem je potrebno lečenje u inostranstvu, i zahvalio na podršci i pomoći anonimnom donatoru, koji je danas uplatio 70.000 evra za lečenje obolelog mališana.

Vučić je ranije danas najavio da će država pomoći obolelom četvorogodišnjaku Dušanu Todoroviću iz Svilajnca, kojem je neophodna značajna finansijska pomoć da bi preživeo nakon što mu se vratio karcinom - neoblasma, a na pitanje novinara da li zna i za tu donaciju rekao da je to pokazatlej da u Srbiji ima divnih ljudi.Vučić: Da uništimo Telekom, da bi oni bili srećni?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije do kraja upoznat sa detaljima polemike koja se vodi između televizije N1 i Telekoma, ali se pita šta je zapravo cilj:

"Valjda treba da uništimo Telekom, da bismo se njima dodvorili i da bi oni bili srećni. Nisam do kraja u temi, moram da priznam, ali kad god vidim da su Đilas i Šolak nervozni, znam da je nešto dobro za Srbiju", rekao je Vučić novinarima u Palati Srbija nakon susreta sa potpredsednikom Indije Venkajom Naiduom.


Neki bi da gaze Ustav Srbije,Sandžak i RS nisu isto

Predsednik Aleksandar Vucicć izjavio je danas da bi neki u BiH rado i lako gazili Ustav Srbije i podvukao da Republika Srpska i Sanddzak nikako nisu isto, ni po čemu, a posebno ne po Ustavu.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u vezi izjava datih u BiH, rekao da su - na njegove reči da volimo RS i poštujemo njen integritet u okviru integriteta BiH - obojica kandidata, koji će dobiti bošnjačku većinu, a jedan verovatno biti i izabran za člana Predsedništva iz redova Hrvata, govorili o Sandžaku i o tome kako vole Sandžak...


Bez sveobuhvatnog paketa - nema sporazuma

Predsednik Aleksandar Vučić naglasio je danas da nije moguće da Srbija prihvati sporazum o Kosovu i Metohiji bez sveobuhvatnog paketa za Srbiju.

On je, upitan za izjavu agenciji Rojters, prema kojoj traži garancije za članstvo Srbije u EU 2025. ako potpiše sporazum sa Albancima, podsetio da je to i ranije, 100 puta, govorio međunarodnoj zajednici...


Kad prepošteni sudija postane prepošteni političar...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je advokat Narodne stranke Vuka Jeremića u pravu kada kaže da njega, Vučića, mogu samo silom da sklone sa vlasti.

"Pa, u pravu je", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara o toj izjavi, i dodao: "Pa ko će za njih da glasa? Kako da me drugačije sruše?"...

Vučiću i Naiduu uručene specijalne poštanske markice

U okviru posete indijskog potpredsednika Venkaja Naidua Srbiji obeleženo je i 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Indije, a tim povodom "Pošta Srbije" i "Pošta Indije" pustile su danas u promet poštanske markice sa likovima znamenitih ličnosti iz obe zemlje.

Reč je Nikoli Tesli i indijskom, kako je rečecno, duhovnom vođi Svamiju Vivekanandi.


Visoki ciljevi u vojno-tehnickoj saradnji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je sa potpredsednikom Indije Vankajom Naiduom razgovarao i o saradnji u oblasti odbrane, što je ocenio veoma važnim.

On je naveo da naše javno preduzeće Jugoimport SDPR već tri godine zaredom vodi razgovore u Indiji, da su potpisani određeni predugovori, i da će se nastaviti sa saradnjom...


Vučić: Da unapredimo odnose Srbije i Indije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas, u razgovoru sa potpredsednikom Indije Venkajom Naiduom očekivanje da će dve zemlje unaprediti političke i ekonomske odnose.

Vučić je, pred tet-a-tet razgovore, zahvalio popredsedniku Indije što je posetio našu zemlju i podsetio da je to prva poseta jednog visokog zvaničnika Indije još od kraja osamdesetih godina prošlog veka...


Ekonomija jedna od tema susreta Vučića i Venkaje

Ekonomija je jedna od najvažnijih tema današnjih razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i potpredsednika Indije Venkaja Naidua, a malo je poznato da u Srbiji posluje oko 70 firmi, čiji su većinski vlasnici državljani Indije, odnosno pravna lica registrovana u Indiji.

Dosadašnja ulaganja indijskih kompanija u Srbiju su ipak bila skromna, a kad je reč o robnoj razmeni dve zemlje, ona je, prema podacima Privredne komore Srbije, u prvoj polovini 2018. godine bila u vrednosti od 97,2 miliona dolara, dok je prošle godine u istom periodu iznosila 81,3 miliona evra...


Potpredsednik Indije obratiće se poslanicima Skupštine SRB

Potpredsednik Indije i predsedavajući Saveta država Venkaja Naidu, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji, obratiće se danas narodnim poslanicima na 19. Posebnoj sednici Narodne skupštine Srbije.

On će se takođe sastati i sa predsednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković...


Potpredsednik Indije sa predsednikom Vučićem

Potpredsednik Indije Venkaj Naidu započeo je danas zvanične sastanke u okviru posete Srbiji susretom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji mu je priredio svečani doček ispred Palate Srbije.

Dve zemlje, inače, imaju dobre i prijateljske odnose, a visoki gost sa predsednikom Vučićem razgovaraće o unapređenju saradnje, posebno u ekonomskoj sferi...

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

VENKAJ NAIDU, ALEKSANDAR VUCIC

vrh strane