57. Oktobarski salon - Čudo kakofonije

Pod nazivom "Čudo kakofonije", danas je u Beogradu počeo 57. Oktobarski salon, a umetnički direktori i kustosi izložbe Gunar Kvaran i Danijel Kvaran okupili su 72 umetnika iz celog sveta sa idejom da predstave izuzetnu raznolikost savremene svetske umetničke produkcije, kako na planu sadržaja, tako i u domenu korišćenih materijala...

16 Septembar 2018 09:48
U Muzeju grada Beograda svečano je večeras otvoren 57. Oktobarski salon, na kome će u narednih šest sedmica, pod sloganom "Čudo kakofonije", svoja dela u pet prostora predstaviti 72 umetnika iz celog sveta.

BEOGRAD - Pod nazivom "Čudo kakofonije", danas je u Beogradu počeo 57. Oktobarski salon, a umetnički direktori i kustosi izložbe Gunar Kvaran i Danijel Kvaran okupili su 72 umetnika iz celog sveta sa idejom da predstave izuzetnu raznolikost savremene svetske umetničke produkcije, kako na planu sadržaja, tako i u domenu korišćenih materijala, podloga, tehnika i jezika.

Umetnici svih generacija, različitog porekla i senzibiliteta, počev od Larija Bela, Eroa, Anselma Kifera, Žan-Žaka Lebela, Joko Ono, Vladimira Veličkovića ili Dušana Otaševića, umetnika aktivnih od šezdesetih godina, pa sve do Atine Papadopulos, Darje Bajagić, Maje Đorđević, Jelene Mijić, Paula Nimera Pežote, Hane Vajnberger ili Urbana Celvegera, najnovijih predstavnika aktuelne scene, kao i afirmisani umetnici Sindi Šerman, Cao Fej, Romuald Hazum, Fabris Iber, Bjarn Melgor, Takaši Murakami, Helen Marten, Torbjern Redland, Tom Saks, Anika Ji - svako na svoj način predstavlja deo kakofonije umetnosti.

Brnabić: Za Srbiju je budućnost kreativna

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obišla je večeras 57. Oktobarski salon u Beogradu u Muzeju grada Beograda u Resavskoj ulici.

U toku ditektnog uključenja u dnevnik RTS-a, Brnabić je rekla da je prezadovoljna postavkom, ocenjujući da je ovo jedan od najvažnjih događaja za umetničku scenu u Srbiji i šire.

Vesić: Izbor umetnika čini ovaj "Oktobarac" najboljim do sada

Izbor umetnika koji su izložili svoje radove čini 57. Oktobarski salon najboljim do sada, kazao je Tanjugu zamenik gradonačelnika Goran Vesić, večeras u Muzeju grada Beograda neposredno pred otvaranje.

Navodeći da je prošlogodišnji salon bio najposećeniji, jer je artefakte na nekoliko lokacija u gradu videlo 17 hiljada posetilaca, Vesić je rekao da veruje će ove godine još veći broj ljudi uživati u postavci salona.


Brnabić:Oktobarski salon čini da Srbija bude svet u malom

Predsednica Vlade Ana Brnabić obišla je izložbu 57. Oktobarskog salona u Muzeju grada Beograda i tom prilikom razgovarala s umetnicima koji učestvuju na Salonu.

Brnabić je uoči otvaranja Oktobarskog salona izjavila da je Oktobarski salon pravi način da predstavimo Srbiju.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

VESIC JEVTIC I BRNABIC

vrh strane