Vučić iz Kine donosi 3 milijarde evra investicija?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas započinje zvanične sastanke u Kini, gde boravi u trodnevnoj poseti, i odakle će, kako se očekuje, doneti u zemlju oko tri milijarde evra investicija.

17 Septembar 2018 05:05
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Peking, u posetu Kini, gde će učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu, poznatijem kao "letnji Davos".

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas započinje zvanične sastanke u Kini, gde boravi u trodnevnoj poseti, i odakle će, kako se očekuje, doneti u zemlju oko tri milijarde evra investicija.

Predsednici Vučić i Si će, tokom susreta u Pekingu, kako je ranije najavljeno, verifikovati specijalni ekonomski paket od najmanje deset ekonomskih ugovora, kojima će Srbija, pored rešenja za RTB Bor, u vidu investicije od 1,46 milijardi dolara, uz 350 miliona dolara za dokapitalizaciju kompanije, obezbediti i kapitalne investicije u oblasti infrastrukture, saobraćaja, poljoprivrede, industrije i informacionih tehnologija u vrednosti do 1,5 milijardi dolara.


Predsednik Srbije doputovao u Kinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Peking, u posetu Kini, gde će učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu, poznatijem kao "letnji Davos".

Na aerodromu u Pekingu predsednik Srbije dočekan je uz najviše počasti, uz gardu kineske vojske, a čast mu je ukazana i time što su sve ulice za prolazak konvoja, duž rute predsednika Vučihca, bile očišćene od saobraćaja.


foto Tanjug/T.Valić,arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

ALEKSANDAR VUCIC

vrh strane