Loncar: Dušan stigao u bolnicu, za petoro dece 250.000 evra

Dušan Todorović (4) koji boluje od agresivnog tumora noćas je stigao u bolnicu u Barselonu, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i naglasio da država ima dovoljno novca za lečenje pacijenata u inostranstvu, ali da je neophodno podneti zahtev Budžetskom fondu za lečenje pacijenata u inostranstvu.

16 Septembar 2018 10:42

BEOGRAD - Dušan Todorović (4) koji boluje od agresivnog tumora noćas je stigao u bolnicu u Barselonu, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i naglasio da država ima dovoljno novca za lečenje pacijenata u inostranstvu, ali da je neophodno podneti zahtev Budžetskom fondu za lečenje pacijenata u inostranstvu.

"Dušan je dobro podneo put, kreće borba, svi moramo pozitivno da razmšljamo, ovo je primer da se ujedinila cela Srbija, ne pravimo nikakvu razliku, želimo da pomognemo svima", rekao je Lončar za RTS.

Od 2012. o trošku države u inostranstvu lečeno 1.989 dece

Država je od 2012.godine do juna ove godine na lečenje u inostranstvo uputila 1.989 dece, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja.

Od 2014.godine, kada je osnovan Budžetski fond za lečenje pacijenata u inostranstvu, do danas više od 500 dece godišnje, tačnije 2.071 dete, lečeno je u inostranstvu o trošku države sredstvima tog fonda, kao i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO).


Foto Tanjug/S.Radovanović arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane