Od učešća u projektima, došli do direktnih kineskih investicija

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić ocenio je danas, po dolasku u Kinu, u delegaciji koju predvodi predsednik Srbije, da je ugovor u vezi RTB Bora, koji će biti potpisan tokom boravka u Pekingu, od dugoročnog značaja za Srbiju, a posebno što će od RTB napraviti giganta u našem delu Evrope.

16 Septembar 2018 12:38

PEKING - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić ocenio je danas, po dolasku u Kinu, u delegaciji koju predvodi predsednik Srbije, da je ugovor u vezi RTB Bora, koji će biti potpisan tokom boravka u Pekingu, od dugoročnog značaja za Srbiju, a posebno što će od RTB napraviti giganta u našem delu Evrope.

„Duboko verujem da je ovo izuzetno značajna poseta, poseta koja osnažuje odnose Kine i Srbije na političkom nivou. Izuzetno je značjano što će predsednik Vučić i naša delegacija imati susret sa predsednikom Kine Si Đipingom i premijerom Li Kećijangom. To govori da su politički odnosi naše dve zemlje na najvišem nivou i da smo uspeli da te političke odnose pretočimo u jačanje naše ekonomske saradnje, dalje investicije i dalji nastup kineskih kompanija na našem tržištu“, rekao je on.

FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

ALEKSANDAR ANTIC

vrh strane