DW: Bavarska bira, Berlin se trese

Na sutrašnjim izborima bavarski konzervativci će izvesno izgubiti apsolutnu većinu i taj "potres" će se osetiti i u Berlinu, a od svega će najviše profitirati Zeleni, dok kancelarku Merkel verovatno čeka olujna jesen, ocenjuje Dojče vele (DW).

13 Oktobar 2018 20:01

BERLIN - Na sutrašnjim izborima bavarski konzervativci će izvesno izgubiti apsolutnu većinu i taj "potres" će se osetiti i u Berlinu, a od svega će najviše profitirati Zeleni, dok kancelarku Merkel verovatno čeka olujna jesen, ocenjuje Dojče vele (DW).

Navodi se da je za vreme bavarskog premijera Franc-Jozefa Štrausa, koji je 27 godina vodio bavarsku Hrišćansko-socijalnu uniju (CSU), bila tradicija da obe te funkcije obavlja ista osoba - šef partije morao je biti premijer, ali sada već pola godine to nije tako.


AP Photo/Matthias Schrader

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Na sutrašnjim izborima bavarski konzervativci će izvesno izgubiti apsolutnu većinu i taj "potres" će se osetiti i u Berlinu, a od svega će najviše profitirati Zeleni, dok kancelarku Merkel verovatno čeka olujna jesen, ocenjuje Dojče vele (DW). AP Photo/Matthias Schrader

vrh strane