Srbija opredeljena za održivi mir, ali i drugi moraju isto

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović učestvovala je danas na forumu "Evropska unija - glavni akter bezbednosti i odbrane" u Beču, gde je prisutne informisala o stanju dijaloga Beograda i Prištine i ukazala da je Beograd za nastavak razgovora, ali da svi protivpravni potezi Prištine podrivaju koncept regionalne saradnje.

09 Novembar 2018 19:34
Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović učestvovala je danas na forumu "Evropska unija - glavni akter bezbednosti i odbrane" u Beču, gde je prisutne informisala o trenutnom stanju dijaloga Beograda i Prištine i ukazala da je Beograd za nastavak razgovora, ali da svi protivpravni potezi Prištine podrivaju koncept regionalne saradnje.

BEČ - Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović učestvovala je danas na forumu "Evropska unija - glavni akter bezbednosti i odbrane" u Beču, gde je prisutne informisala o trenutnom stanju dijaloga Beograda i Prištine i ukazala da je Beograd za nastavak razgovora, ali da svi protivpravni potezi Prištine podrivaju koncept regionalne saradnje.

“Informisala sam ih o trenutnom stanju dijaloga Beograda i Prištine. Nakon samita EPP u Helsinkiju, predsednik Aleksandar Vučić je otišao u Brisel i videli smo na šta je ukazao. Ja sam ponovila te stavove - da Beograd jeste za nastavak političkog dijaloga, ali da svi protivpravni potezi podrivaju ceo koncept regionalne saradnje”, rekla je Joksimović, koja je govorila na panelu “Uloga Jugoistočne Evrope u stabilnosti EU”.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

JADRANKA JOKSIMOVIC

vrh strane