Vučić: U regionu niko ravan Vojsci Srbije

Niko u regionu ne može da se poredi sa Vojskom Srbije, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon što je prisustvovao vojnoj vežbi koja je izvedena na Pasuljanskim livadama, i najavio nova ulaganja u Vojsku Srbije, kako u naoružanju i opremi, tako i u podizanju standarda njenih pripadnika.

10 Novembar 2018 18:29
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas medijima koji ga napadaju i objavljuju karikature o njemu da će se boriti za njihovo pravo da objave šta god žele, pa i neistine, ali i da će se boriti i za istinu i svoje pravo da narodu kaže da je istina.

Niko u regionu ne može da se poredi sa Vojskom Srbije, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon što je prisustvovao vojnoj vežbi koja je izvedena na Pasuljanskim livadama, i najavio nova ulaganja u Vojsku Srbije, kako u naoružanju i opremi, tako i u podizanju standarda njenih pripadnika.

Vučić je podsetio da je Vosja Srbije, kada je on preuzeo resor odbrane, 2012. godine, imala jedan neispravan Mig 29, a da ih je danas letelo osam, da ih ima10, a da će do kraja 2019. Vijska Srbije imati i svih 14 letelica u svom sastavu.


Vaše je pravo da objavite i neistinu, a moje da kažem istinu

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas medijima koji ga napadaju i objavljuju karikature o njemu da će se boriti za njihovo pravo da objave šta god žele, pa i neistine, ali i da će se boriti i za istinu i svoje pravo da narodu kaže da je istina.

"Onima koji me svaki dan napadaju, svaki dan izmišljaju, crtaju me kao Hitlera ili njegovo ođoče, potuno svejedno, kažem: Samo vi nastavite. Svima koji obmanjuju javnost, koji ne govore istinu, kažem: Samo vi svoj posao nastavite, nemojte da glumite heroja, jer vam ja kažem", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara na Pešteru.


Za MO 650 miliona evra,realno nešto više od milijarde

Budžet Ministarstva odbrane za sledeću godinu iznosiće oko 650 miliona evra, a realno oko milijardu do milijardu i 50 miliona evra, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vucicć.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja novinara nakon završetka dela vojne vežbe "Vek pobednika" koja se održala na Pešteru...


Priština ima većinu za Interpol,ali borićemo se, videćemo...

Da je glasanje za članstvo Kosova u Interpolu tajno, naše nade bi bile veće, ocenio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, te primetio da nije sporno da će Nemačka podržati članstvo Kosova u toj organizaciji, kao ni da Priština ima dvotrećinsku podršku.

Vučić je dodao da su šanse da se to članstvo i desi ogromne, ali da će Srbija nastaviti da se bori i da pokušava da to spreči...


Vojska će biti sve snažnija i opremljenija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, nakon prisustva vojnoj vežbi sa bojevim gađanjem "Vek pobednika 1918-2018" na Pešteru, da naš narod može biti ponosan na snagi i opremljenost Vojske Srbije, koja će u budućnosti biti još veća.

Vučić je, odgovarajući novinarima na pitanja, pa i kome je u interesu bila slaba Vojska Srbije, kazao da je u interesu Srbije da ima snažnu vojsku...


Vučić: I vojska i vežba - za mir i za očuvanje slobode

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, po završetku Združene vojne vežbe "Vek pobednika", da Vojska Srbije ni izbliza nije ona vojska od pre pet godina, ali da je to zasigurno vojska za očuvanje mira i slobode Srbije.

"Ovo radimo da bi mogli da sačuvamo slobodu i mir zemlje", rekao je Vučić na Pešteru, čestitajući svim prpadnicima Vojske Srbije koji su danas izveli vežbu na 10 lokacija u zemlji...


Završena vojna vežba na Pešteru

Na priveremnom poligonu Pešter završena je Združena taktička vežba "Borbena grupa na maršu s prelaskom u napad", za čiji početak je dao odobrenje predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, počela je izvršenjem marša borbene grupe.

Borbena grupa je dobila zadatak da se prikupi u Novom Pazaru i izvrši marš pravcem Novi Pazar - Duga poljana - Buđevo, a u toku marša izviđačka avijacija izvršila je izviđanje pravca snaga iz vazdušnog prostora, sa privremeno posednutih vatrenih položaja...


“Vek pobednika 1918 - 2018” na poligonu na Pešteru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas vežbi koja je, u okviru Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem “Vek pobednika 1918 - 2018”, izvedena na privremenom poligonu Pešter.

Na Pešteru je vežbu "Borbena grupa na maršu sa prelaskom u napad" izvela Druga brigada Kopnene vojske, u sadejstvu sa Četvrtom brigadom Kopnene vojske i jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije...


Vučić stigao na Pasuljanske livade, počeo "Vek pobednika"

Predsednik Aleksandar Vučić stigao je danas, malo pre 9.00, na Pasuljanske livade, gde se održava velika vojna vežba "Vek pobednika 1918-2018" i gde je dočekan svečanim strojem Garde.

Komandant Kopnene vojske, general-potpukovnik Milosav Simović, podneo je raport predsedniku i zvanicama u kome je izneo šta će se sve videti tokom taktičke vežbe...


Počela vežba Vek pobednika 1918-2018

U Srbiji je danas počela Združena taktička vežba s bojevim gađanjem "Vek pobednika 1918-2018", koja se održava u čast obeležavanja 100 godina od pobede u Prvom svetskom ratu.

Vežbi, koja je počela na Pasuljanskim livadama kod Kraljeva, prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i drugi zvaničnici...


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

ALEKSANDAR VUCIC I ANA BRNABIC

vrh strane