Liturgijom obeleženo 100 godina završetka Velikog rata

Svečanom liturgijom u katoličkoj crkvi Uspenja blažene device Marije, u Beogradu, danas je obeleženo 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, u prisustvu izaslanika predsednika Srbije, ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, stranih ambasadora i predstavnika više crkava i verskih zajednica.

10 Novembar 2018 15:08
Svečanom liturgijom u Crkvi Uspenja blažene device Marije u Beogradu danas je obeleženo 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, u prisustvu izaslanika predsednika Srbije, ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, stranih ambasadora i predstavnika više crkava i verskih zajednica.

BEOGRAD – Svečanom liturgijom u katoličkoj crkvi Uspenja blažene device Marije, u Beogradu, danas je obeleženo 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, u prisustvu izaslanika predsednika Srbije, ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, stranih ambasadora i predstavnika više crkava i verskih zajednica.

Liturgija, koju je predvodio bečki nadbiskup, kardinal Kristof Šenbron, održana je u okviru trodnevne Međunarodne konferencije "Identitet Evrope – Mir, pomirenje i pravednost u Evropi", u organizaciji Beogradske nadbiskupije, koja je počela u petak .


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

MISA

vrh strane