Đorđević: Usporavaju Srbiju otvaranjem poglavlja na kašičicu

Srbija sigurnim koracima ide ka EU, dok je njeni evropski partneri otvaranjem pregovaračkih poglavlja na "kašičicu" usporavaju na tom putu kako bi redovno pomerali termin za članstvo, izjavio je danas direktor Instituta za međunarodnu politiku i privredu Branislav Đorđević.

06 Decembar 2018 12:20
Srbija je usaglasila skoro 55 odsto svoje spoljne i bezbednosne politike sa EU, rekla je danas šefica pregovaračkog tima za pristupanje Srbije EU Tanja Miščević. Ona je dodala da naša zemlja razume obavezu da spoljnu politiku u potpunosti uskladi do članstva u EU..

BEOGRAD - Srbija sigurnim koracima ide ka EU, dok je njeni evropski partneri otvaranjem pregovaračkih poglavlja na "kašičicu" usporavaju na tom putu kako bi redovno pomerali termin za članstvo, izjavio je danas direktor Instituta za međunarodnu politiku i privredu Branislav Đorđević.

Na skupu “Zapadni Balkan ‘ostatak’ ujedinjene Evrope: Svačija i ničija zemlja”, Đorđević je rekao da je sada u opticaju 2025. godina kao godina mogućeg pristupanja Srbije Uniji.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

MILAN PAJEVIC

vrh strane