Vulin: Srbija će reći šta misli, Vučićevi argumenti neoborivi

Najvažnije je da je Srbija izborila pravo za svoj glas, da kaže šta misli i da ceo svet to razume, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom današnje sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećene Kosovu.

17 Decembar 2018 09:53

BEOGRAD - Najvažnije je da je Srbija izborila pravo za svoj glas, da kaže šta misli i da ceo svet to razume, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom današnje sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećene Kosovu.

"Sa predsednikom Vučićem je vrlo teško razgovarati kada razgovarate argumentima. Njegovi argumenti su neoborivi. Ja očekujem da će velike sile koje su priznale nezavisno Kosovo dati svoju uobičajenu floskulu koja se završava time i jedinim opravdanjem - mi smo priznali Kosovo i time je stvar rešena - a neće moći da ospore nijedan jedini argument predsednika Vučića", rekao je Vulin.


Kfor da razoruža ilegalnu oružanu formaciju na KIM

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je odluka Prištine o formiranju vojske u suprotnosti sa mandatom koji ima Kfor, i istakao da od Kfora očekuje da razoruža tu ilegalnu formaciju.

"Posao Kfora je da u skladu sa Rezoluciojom 12 44 ne dozvoli formiranje bilo kakave naoružane formacije. Da li možete da zamislite da se pojavi neka paravojna formacija na prostoru severa Kosova I Metohije? Kakva bi bila reakcija KFOR-a? Koliko bi im minuta trebalo tada da kayyu da bilo kakava naoruyyana fgormacija nije u skladu sa Rezolucijom 12 44? Zašto to ne urade i sada? Šta ih to sprečava da to urade i sada", rekao je Vulin.


Vanredni parlamentarni izbori bili bi lekoviti

Vanredni parlamentarni izbori bili bi sada lekoviti za Srbiju, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je za RTS rekao da treba zaustaviti raspravu koja pokušava da se stvori unutar srpskog naroda, zato što, kako je rekao, treba priču o tome da smo mi diktatorska zemlja u kojoj nema demokratije, već jednom staviti po strani...


Foto Tanjug/Ministarstvo odbrane, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane