Vučić: Izjava Haradinaja loša vest za ceo region, danas sastanak sa Merkel

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je u Davosu da je izjava Ramuša Haradinaja da Priština neće ukinuti takse na srpsku robu loša vest i loš signal ne samo za Srbiju, već i ceo region.

23 Jan 2019 00:01
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas u Davosu da je izjava Ramuša Haradinaja da Priština neće ukinuti takse na srpsku robu loša vest i loš signal ne samo za Srbiju, već i ceo region.

DAVOS - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je u Davosu da je izjava Ramuša Haradinaja da Priština neće ukinuti takse na srpsku robu loša vest i loš signal ne samo za Srbiju, već i ceo region.

Vučić je, na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Haradinaja da takse ostaju na snazi do postizanja sveobuhvatnog sporazuma, kazao da na to ne možemo da odgovorimo drugačije osim da nastavimo sa molbama da te takse ukinu.


Na Davosu sa Kinezima o fabrici električnih vozila

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da će pokušati tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu na kratko da se vidi sa potpredsednikom Kine Vangom Ćišanom i da sa njim razgovara o eventualnom pravljenju kineske fabrike električnih autobusa u zapadnoj Srbiji, pošto smo jedna od zemalja sa najviše litijuma na svetu.

Na pitanje novinara da li bi i projekat "Jadarit" koji kompanija Rio Tinto realizuje na zapadu Srbije mogao da postane uspešna priča kao i Železara Smederevo koju su preuzeli Kinezi, Vučić je rekao da upravo ovih dana treba da se vidi i sa predstavnicima Rio Tinta.


Danas sa Merkel o čeliku, KiM, ekonomiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u 16 sati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, sa kojom će, kako je sam najavio, razgovarati o tome kako da nam pomogne u vezi sa kvotama EU za čelik, Kosovu i Metohiji i ekonomiji.

To će biti njihov 15. susret do sada, uključujući i vreme kada je bio premijer, a Vučić kaže da, i pored toga, oseća tremu.


Oni koji vređaju žene nisu deo pristojne Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da oni koji vređaju žene, a govore o pristojnoj Srbiji, zapravo sami nisu deo pristojne Srbije, jer je reč o ljudima koji se kreću u uskom socijalnom okruženju, u kojem izgleda misle da je sve dozvoljeno protiv političkih protivnika.

"Pristojna Srbija to neće i borićemo se protiv toga i pobedićemo ubedljivo, ubedljivije nego ikada", zaključio je Vučić i dodao da javno delovanje podrazumeva odgovornost i smislena politička debata.


FOTO TANJUG/ World Economic Forum / Manuel Lopez / bb

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane