Mere štednje najviše pogodile žene

Mera štednje u javnom sektoru koje su uvedene od 2015. nisu podjednako uticale na ekonomski položaj muškaraca i žene, veći teret reformi ponele su žene ponele , zaključak je prvog istraživanja o uticaju mera štednje na položaj žena u Srbiji.

11 Februar 2019 12:57
Mera štednje u javnom sektoru koje su uvedene od 2015. nisu pođednako uticale na ekonomski položaj muškaraca i žene, veći teret reformi ponele su žene ponele , zaključak je prvog istraživanja o uticaju mera štednje na položaj žena u Srbiji.

BEOGRAD - Mera štednje u javnom sektoru koje su uvedene od 2015. nisu podjednako uticale na ekonomski položaj muškaraca i žene, veći teret reformi ponele su žene ponele , zaključak je prvog istraživanja o uticaju mera štednje na položaj žena u Srbiji.

Istraživanje su sproveli Fondacije za razvoj ekonomske nauke (FREN), UN Women i Ambasada Kanade, a direktorka FREN-a Jelena Žarković Rakić kaže da su mere štednje dosledno primenjene u sektorima obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, ali ne i u javnim preduzećima.


Foto Tanjug/S.Radovanović, ilustracija

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

JELENA ZARKOVIC RAKIC

vrh strane