Mogu li se pedofili zaustaviti oštrijom kaznenom politikom?

Slučaj vešestrukog silovatelja iz Novog Sada, Dušana Murgaškog, koji je proveo 25 godina u zatvoru zbog tri silovanja, od kojih je jedno nad maloletnicom, a posle puštanjanja na slobodu pre dva meseca, pokušao ubistvo servirke u Centru za rehabilitaciju KCVojvodine, aktuelizovao je pitanje kaznene politike prema izvršiocima takvih dela.

12 Februar 2019 16:27
Slučaj vešetrukog silovatelja iz Novog Sada, Dušana Murgaškog, koji je proveo ukupnu 25 godina u zatvoru zbog tri silovanja, od kojih je jedno nad maloletnicom, a posle puštanjanja na slobodu pre dva meseca, pokušao ubistvo servirke u Centru za rehabilitaciju KCVojvodine, aktuelizovao je pitanje kaznene politike prema izvršiocima ovakvih dela.

BEOGRAD - Slučaj vešetrukog silovatelja iz Novog Sada, Dušana Murgaškog, koji je proveo ukupnu 25 godina u zatvoru zbog tri silovanja, od kojih je jedno nad maloletnicom, a posle puštanjanja na slobodu pre dva meseca, pokušao ubistvo servirke u Centru za rehabilitaciju KCVojvodine, aktuelizovao je pitanje kaznene politike prema izvršiocima ovakvih dela.

Na višestrukog silovatelja upozoravao je pre dva meseca i Igor Jurić, otac pokojne Tijane Jurić, koju je na svirep način oteo, silovao i ubio Dragan Đurić.


Foto Tanjug/O.Toskić, ilustracija

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane