Vučić: Nikad više nećemo dozvoliti da progone Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vucicć poručio je danas, uoči 15-godišnjice pogroma nad Srbima na KiM, da Beograd tako nešto više nikada neće dozvoliti.

16 Mart 2019 19:13
Vučić: Nikad više nećemo dozvoliti da progone Srbe

Vučić: Nikad više nećemo dozvoliti da progone Srbe

BOR - Predsednik Srbije Aleksandar Vucicć poručio je danas, uoči 15-godišnjice pogroma nad Srbima na KiM, da Beograd tako nešto više nikada neće dozvoliti.

"Danas, uoči 17. marta kažem vam da nikada nećemo više dozvoliti da se ponovi 17. mart 2004. godine, kada su rušili krstove, crkve, manastire, progonili naše ljude. Nećemo nikada više dozvoliti da progone Srbe", poručio je Vučić na centralnom skupu u Boru u okviru posete istoimenom okrugu.


Brnabić: Proteklih godina u Borski okrug uloženo 10 mil evra

Od kada je Aleksandar Vučić postao predsednik Vlade Srbije pa sve do danas, država je u Bor i Borski okrug uložila više od 10 miliona evra, rekla je danas premijerka Ana Brnabić na skupu u Boru.

Ona je navela da je napredak u tom delu Srbije sve vidljiviji, te da se za pravedniju, efikasniju i evropsku Srbiju danas bore oni koji su 2012. ostavili devastiranu zemlju na ivici bankrota.


Vučić: Zagarantovana budućnost Bora, veće plate

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da je pronalaskom strateškog partnera, kineske kompanije Ziđin, zagranatovana budućnost RTB-a i Bora i najavio plan države da u ceo okrug uloži 50 miliona evra samo za godinu dana.

On je poručio da će građanima u tom delu Srbije biti veće plate.


Vučić: Naša istraga na dobrom putu

Polako ali sigurno naša istraga u slučaju ubistva Olivera Ivanovića napreduje i ide ka tome da ćemo u narednom periodu moći da kažemo i ime izvršioca, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, u izjavi novinarima u Rogljevu, gde je boravio tokom obilaska Borskog okruga u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, na pitanje da prokomentariše najnovije izjave iz Prištije da je izvršilac tog ubistva Milan Radoičić, a nalogodavac on lično, rekao da u Prištini postoji nervoza.


Vučić obišao domaćinstvo Verbunkić u Rtkovu

Predsednik Aleksandar Vučić danas je posetio naselje Rtkovo gde je obišao domaćinstvo Nikole Verbunkića.

Dočekali su ga ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, porodica Verbunkić i prozvođači iz tog kraja, a poslužen je tradicionalno pogačom i solju.


Gradiće se brza saobraćajnica Paraćin - Zaječar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će se graditi brza saobraćajnica od naplatne rampe na autoputu kod Paraćina do Zaječara, što će bolje povezati Bor sa autoputem.

Podsetio je da se od Beograda do Bora stiže autoputem do Paraćina i zatim putem Paraćin - Zaječar.


Vučić: Višemilionska ulaganja u Kladovo

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas nova višemilionska ulaganja u Kladovo, u putnu infrastrukturu, kao i kroz Dunavsku strategiju, kako bi se obezbedilo više turističkih potencijala i Kladovo stavilo na turističku mapu.

Vučić je rekao da će biti uloženo desetine miliona evra u istočnu Srbiju.


Uskoro gradnja brze saobraćajnice od Požarevca do Kladova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio danas da bi u martu 2020. godine trebalo da počne izgradnja brze saobraćajnice od Požrevca do Donjeg Milanovca.

Vučić je obraćajući se građanima u Kladovu rekao da će se tako taj deo Srbije povezati sa autoputem kod požarevačke petlje, kao i da će se za dve i po ili tri godine graditi i nastavak brze saobraćajnice od Donjeg Milanovca do Kladova.


Vučić obišao obnovljenu školu "Vuk Karadžić" u Kladovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas, u okviru posete Borskom okrugu, rekonstruisane zgrade Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Kladovu.

Vučića je ispred škole dočekao veliki broj građana koji su nosili zastave i transparente, a dobrodošlicu su mu poželili i predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić, direktorka škole Gordana Jovanović, zaposleni i deca.


Videćete uskoro koliko ćemo da uradimo za Negotin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u Negotinu da uskoro počinju radovi na poboljšanju infrastrukture u Negotinu, kao i podizanju turističkog potencijala, te da će najkasnije u oktobru doći ponovo u taj grad da, zajedno sa građanima, izvrši inspekciju onog što je učinjeno.

Vučić je, obraćajući se građanima u Negotinu, u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, posebno naglasio značaj radova na poboljšanju puta Negotin-Zaječar.


Ako Kfor ne bude štitio Srbe, ima ko će

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da ako Kfor ne bude radio svoj posao na KiM, odnosno štitio Srbe, da ima ko će to da radi umesto njih i poručio Srbima da ne treba da brinu da li će doći do nekog novog pogroma.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da li se, imajući u vidu da se sutra obeležava godišnjica pogroma nad Srbima 2004. godine, može strahovati od novog pogroma na KiM, kao i da li se može se do kraja verovati Kforu.


Vučić obišao završne radove na zgradi Doma za decu u Negotin

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas u Negotinu završne radove u Domu za decu i omladinu "Stanko Paunović", u koje je uloženo oko 33 miliona dinara.

Vučića je ispred ustanove dočekalo nekoliko hiljada građana, kao i predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković i v.d. direktora Doma Nadica Vasić.


Vučić o analizi Dveri: Samo kritikuju, čekaju da drugi rade

Analiza Dveri o Srbima na Kosovu i Metohiji ponovo je pokazala licemerje našeg društva, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio da ljudi dobro razumeju i vide ko se bori i ko radi, a ko samo kritikuje.

Na pitanje kako komenatriše dokumet Dveri, u kojem se zalažu za "plansko i kvalitetno" preseljenje Srba sa KiM u centralnu Srbiju pod uslovom da za to dobiju niovac, Vučić kaže da je analizu pažljivo pročitao: "Analiza je u svojoj dijagnozi i oceni 80-90 odsto tačna, u merama koje treba preduzeti u znatno manjem procentu. Ako me pitate za politički zaključak, jasno je da oni dobro razumeju poziciju u kojoj se nalazim ja i Srbija, i da čekaju da neko uradi posao koji bi oni uradili na mnogo manje kavlitetan i dobar način, da to kritkuju, a da to posle ostane i opstane.To govori o licemrju našeg društva", rekao je Vučić.


Napadač sa Novog Zelanda nema veze sa Srbijom

Ubistvo u dve džamije na Novom Zelandu počinio je čovek koji nema nikakve veze sa Srbijom, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na pitanje novinara da prokomentariše navode pojedinih medija u regionu koji su preneli da su Srbi inspiratori tog zločina Vučić kaže: "Ubistvo je počinio čcovek koji nikakve veze sa ovim regionom nema, sa Srbijom nema... Australijanac. Oni ne govore da je to uradio Australijanac, nego govore da je motivisan srpskim zločinima. Car Lazar i Miloš Obilić su branili i štitili Evropu, to su junaci koji su branili hrišćansku Evropu i nikakve zločine nisu počinili."


Promenićemo izgled Negotina i okoline

Predsednik Aleksadnar Vučić najavio je danas da će biti obnovljene dve deonice puta Negotin - Zaječar, u dužini od 12,5 kilometara.

"Radićemo puteve u ovom kraju. Dve deonice koje su loše na putu Negotin - Zaječar, od 12,5 km već su u planu. Tako da će sve da izgleda kao pista", rekao je Vučić novinarima nakon obilaska Rogljevačkih pimnica kod Negotina.


Uložićemo u razvoj vinogradarstva i vinske industrije

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas, tokom posete Rogljevskim pimnicama, da će pet do sedam miliona evra uskoro biti uloženo u taj kraj kako bi se podstakao razvoj vinske industrije i unapredila turistička ponuda.

"Dogovorili smo da uložimo između pet i sedam miliona evra. Deo novca će biti obezbeđen za 10 dana, a nešto za dva 2 meseca", rekao je Vučić u razgovoru sa vinarima.


Vučić u poseti Rogljevačkim pimnicama

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas, u okviru posete Borskom okrugu, kompleks vinskih podruma Rogljevačke pimnice.

Dočekali su ga ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, rukovodstvo opštine Negotin i meštani Rogljeva, među kojima i jedanaestogodišnja Marija obučena u narodnu nošnju koja ga je, kako običaj nalaže, poslužila pogačom i solju.


Kinezi spasili RT Bor, razmatraju i Lece kod Medveđe

Topionica "ZiJin Copper Bor" u naredne tri godine podići će proizvodnju bakra na 80.000 tona, što će značiti veliki napredak za Bor, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić i naveo da kineska kompanija razmatra mogućnost o preuzimanju rudnika Lece kod Medveđe.

"Direktor Lang mi je rekao da im je obaveza da u prve tri godine podignu proizvodnju na 80.000 tona, a topionicu za četiri puta. To znači veliki napredak za Bor, da ne pričamo o tome koliko smo im problema ostavili. Da nisu došli Kinezi, za tri-četiri godine bismo zaključali topionicu", rekao je Vučić novinarima nakon obilaska pogona topionice u Boru i sastanka sa rukovodstvom kompanije.


Kinezi ulažu do dve milijarde, RTB motor razvoja istoka SRB

Kineska kompanija Ziđin će u RTB Bor samo ove godine uložiti 160 miliona evra, a u narednih nekoliko godina, uz nalazište Čukaru Peki kod Bora, do dve milijarde evra, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Time će se, rekao je on, šestostruko povećati proizvodnja u narednih šest godina, a najveći deo tog novca biće namenjen upravo za RTB Bor.


Vučić počeo posetu Borskom okrugu obilaskom topionice Ziđin

Predsednik Aleksandar Vučić počeo je danas posetu Borskom okrugu, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", obilaskom pogona topionice bakra "Zijin Bor Cooper".

Vučić će prvo razgovarati sa rukovodstvom kompanije, a zatim će se obratiti radnicima i obići pogon sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem, gradonačelnikom Bora Aleksandrom Milikićem i direktorom "Zijin Bor Cooper" Longom Hiem.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

GRADJANI SA ZASTAVAMA

vrh strane