Dačić: Sporna pitanja se rešavaju poštovanjem prava i dijalogom

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić danas se, na Konferenciji Ujedinjenih nacija o saradnji Jug-Jug u Buenos Ajresu, zahvalio zemljama koje nisu priznale jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova i dale podršku očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

20 Mart 2019 18:18
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić učestvuje danas u Argentini na Konferenciji Ujedinjenih nacija Jug-Jug, koja danas počinje u Buenos Ajresu.

BUENOS AJRES - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić danas se, na Konferenciji Ujedinjenih nacija o saradnji Jug-Jug u Buenos Ajresu, zahvalio zemljama koje nisu priznale jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova i dale podršku očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Time su, poručio je Dačić, demonstrirali privrženost principima međunarodnog prava, Povelji Ujedinjenih nacija i rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244...


Srbija posvećena sprovođenju ciljeva održivog razvoja

Srbija je zainteresovana za razvoj sveukupne saradnje sa državama koje učestvuju u procesu saradnje Jug-Jug i posvećena je implementaciji svih ciljeva održivog razvoja, izjavio je danas šef sprske diplomatije Ivica Dačić.

Na Konferenciji UN posvećenoj održivom razvoju, koja se održava u prestionici Argentine, Buenos Ajresu, Dačić je istakao da je Srbija kao prioritete održivog razvoja izdvojila iskorenjivanje siromaštva, povećanje zaposlenosti, posebno među mladima, ekonomski rast, ostvarivanje pune rodne ravnopravnosti i osnaživanje položaja žena i devojčica...


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane