Pompeo: Rusija slanjem trupa očigledno provocira u Venecueli

Državni sekretar SAD Majk Pompeo kritikovao je veze koje Rusija ima s liderima Kube, Nikaragve i Venecuele, nakon što je prethodno optužio Kinu da produžava venecuelansku krizu finansiranjem vlade predsednika Nikolasa Madura, prenosi AP.

13 April 2019 09:31

SANTJAGO - Državni sekretar SAD Majk Pompeo kritikovao je veze koje Rusija ima s liderima Kube, Nikaragve i Venecuele, nakon što je prethodno optužio Kinu da produžava venecuelansku krizu finansiranjem vlade predsednika Nikolasa Madura, prenosi AP.

"Slanje (ruskih) trupa avionima i otvaranje trenažnog centra u Venecueli očigledne su provokacije. Ne treba da dozvolimo da Rusija izazove pogoršanje već ionako veoma neizvesne suituacije u toj zemlji", poručio je Pompeo u čileanskoj prestonici Santjagu.


Pompeo: Kina finansiranjem Madura produžava krizu u Venecuel

Državni sekretar SAD Majk Pompeo tvrdi Kina produžava krizu u Venecueli finansiranjem vlade predsednika Nikolasa Madura.

AP navodi da je Pompeo to kazao juče, na početku turneje po četiri države Latinske Amerike koju je počeo u Čileu, gde se sastao s predsednikom Sebastijanom Pinerom kako bi razgovarali o američko-kineskom trgovinskom ratu i venecuelanskoj krizi.

AP Photo/Pablo Martinez Monsivais, File

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane