Min.građevinarstva:Poštujemo odluku suda, očekujemo jednako brzo odluku po tužbi

Ministarstvo građevinarstva poštovaće odluku Upravnog suda o privremenom obustavljanju radova na izgradnji gondole na Kalemegdanu, ali, kako navode za Tanjug, nadaju se da će taj sud isto tako ažurno i efikasno doneti konačnu odluku.

23 April 2019 13:21

BEOGRAD - Ministarstvo građevinarstva poštovaće odluku Upravnog suda o privremenom obustavljanju radova na izgradnji gondole na Kalemegdanu, ali, kako navode za Tanjug, nadaju se da će taj sud isto tako ažurno i efikasno doneti konačnu odluku.

"Povodom odluke Upravnog suda o odlaganju izvršenja rešenja Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za pripremne radove na izgradnji gondole na Kalemegdanu želimo da naglasimo da je ova poseba građevinska dozvola doneta po zahtevu Skijališta Srbije na osnovu člana 133. Zakona o planiranju i izgradnji", navode u Ministarstvu za Tanjug.


Upravni sud: Privremeno obustaviti radove na gradnji gondole

Upravni sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenom obustavljanju radova na izgradnji gondole na Kalemegdanu, objavljeno je na sajtu Regulatornog instituta za obnovljivu energiju i životnu sredinu, koji je i podneo zahtev tom sudu za obustavljanje radova.

U rešenju se navodi da se odlaže izvršenje rešenja Miništarstva građevinarstva kojim se daje građevinska dozvola za pripremne radove, do donošenja konačne odluke.


Foto Tanjug, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane