Vučić u Kini: Si i Putin, "prethodnica" za Berlin

Poseta A. Vučića Pekingu u ovom trenutku verovatno je jedna od najznačajnijih za Srbiju, imajući u vidu da će na samitu Pojas i put, koji će okupiti 40 šefova država i vlada i specijalne izaslanike najmoćnijih zemalja EU, proveriti poziciju i mogućnosti da Srbija zaštiti ključni državni i nacionalni interes...

23 April 2019 16:38

BEOGRAD - Poseta Aleksandra Vučića Pekingu u ovom trenutku je verovatno jedna od najznačajnijih za Srbiju, imajući u vidu da će na samitu Pojas i put, koji će okupiti 40 šefova država i vlada i specijalne izaslanike najmoćnijih zemalja EU, proveriti poziciju i mogućnosti da Srbija zaštiti ključni državni i nacionalni interes u trenutku kada dijaloga sa Prištinom nema, a kompromis se čini nemoguć.

Naravno, reč je o Kosovu i Metohiji, a konsultacije i razgovori u Pekingu po tom pitanju sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, u četvrtak 25. aprila, i sa ruskim Vladimirom Putinom, sledećeg dana, sigurno imaju podjednak znacaj kakav se daje sastanku balkanskih lidera u Berlinu sa kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Foto Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane