Dejanović: Na kraju dana svi se vraćamo porodici

Porodica je osnovna ćelija društva i bez obzira na sve slobode koje imamo, a i što ih više imamo, potreba i vezanost među ljudima u porodici postaje sve jača, rekla je danas ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović nakon održane Sednice za prava deteta..

15 Maj 2019 15:03
Dejanović: Na kraju dana svi se vraćamo porodici

BEOGRAD - Porodica je osnovna ćelija društva i bez obzira na sve slobode koje imamo, a i što ih više imamo, potreba i vezanost među ljudima u porodici postaje sve jača, rekla je danas ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović nakon održane Sednice za prava deteta, a povodom Međunarodnog dana porodice.

Sednici su prisustvovala deca iz organizacije "Prijatelji dece Srbije", koja su prenela poruku da je potrebna veća i bolja komunikacija i koordinacija između profesora i roditelja i očekuju da im se pruži više ljubavi.

U Srbiji svaka peta osoba starija od 65 god

Podatak da mladih do 15 godina u Srbiji ima oko 14,5 odsto, a osoba preko 65 čak blizu 20 odsto, govori da ćemo morati kao društvo da usmerimo pažnju na ovu senzitivnu kategoriju naših starijih sunarodnika, rekla je danas Slavica Đukić Dejanović na okruglom stolu "Starenje, međugeneracijska solidarnost - stari i novi izazovi".

Okrugli sto održan je povodom Međunarodnog dana porodice, a Dejanović navodi da je jako važno da se za stariju populaciju, ako uzmemo u obzir da je u Srbiji svaka peta osoba starija od 65 godina, pored osnovnih aktivnosti poveća i dodatna briga onima kojima je potrebna.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa


UCESNICI

vrh strane