Đurić: Rezolucija o navodnom genocidu plod panike zločinaca

Rezolucija prištinskog parlamenta o navodnom genocidu Srbije na Kosovu i Metohiji klevetnički je dokument i plod je panike onih koji su suočeni sa optužbama za sopstvene zločine, izjavio je večeras direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

16 Maj 2019 21:53

BEOGRAD - Rezolucija prištinskog parlamenta o navodnom genocidu Srbije na Kosovu i Metohiji klevetnički je dokument i plod je panike onih koji su suočeni sa optužbama za sopstvene zločine, izjavio je večeras direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

U saopštenju za javnost, on je istakao da "ovaj propagandni pamflet potpuno previđa istinu o tome ko je pokrenuo kampanju terora i zločina nad civilima na Kosovu i Metohiji, i trebalo bi da posluži kao smokvin list kojim pravi zločinci pokušavaju da sakriju sopstvenu sramotu i odgovornost za počinjena zlodela".


Janjić: Rezolucija će blokirati uslove za nastavak dijaloga

Odluka Prištine da usvoji rezoluciju o navodnom genocidu Srbije na Kosovu višestruko je pogrešna - blokiraće uslove za nastavak dijaloga, neće rešiti problem građana, kao ni pojedinaca iz prištinskih vlasti koji će morati da odgovaraju za zločine, izjavio je večeras Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose.

"To što će pojedinci iz kosovske vlasti morati da odgovaraju ne kompenzuje se tako što će se Srbija i Srbi proglašavati zločincima", rekao je Janjić za Tanjug, izrazivši žaljenje što iza rezolucije ne stoji iskrena želja suočavanja sa zločinom i osudom zločina već politička kalkulacija o broju glasova.


Odalović: Rezolucija o genocidu ne doprinosi budućim odnosima

Predsednik Komisije za nestale na Kosovu i Metohiji Veljko Odalović ocenio je večeras da je usvajanje rezolucije o "genocidu Srbije na Kosovu" besmisleno i da takvi potezi Prištine ne doprinose pomirenju, dijalogu i budućim odnosima.

"Odluka Prištine da usvoji rezoluciju je loša, ali ne za nas već za one koji su je doneli, jer šalju poruku koje nema utemeljenje", rekao je Odalović za Tanjug i dodao da će svako ko pročita definciju reči genocid shvatiti da nije Srbija nešto učinila, već da je srpski narod žrtva.

Foto Tanjug/ D.Goll, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane