Vučić: "ZF" donosi ne samo radna mesta, već i najsavremeniju tehnologiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nemački "ZF" u Pančevo i u Srbiju donosi ne samo nova radna mesta, već i najsavremeniju i najmoderniju tehnologiju.

12 Jun 2019 15:23
Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib istakao je danas da je proizvodni pogon „ZF“u Pančevu dokaz odlične ekonomske saradnje Nemačke i Srbije i ocenio da je Srbija ostvarila impresvne makroekonomske rezultate, koji će biti još bolji sprovođenjem daljih reformi.

"ZF" donosi ne samo radna mesta, već i najsavremeniju tehnologiju

PANČEVO - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nemački ZF u Pančevo i u Srbiju donosi ne samo nova radna mesta, već i najsavremeniju i najmoderniju tehnologiju.

Vučić je na otvaranju fabrike rekao da je zato danas veliki dan ne samo za Pančevo i Vojvodinu, već i celu Srbiju...


"ZF": Otvaranje fabrike - nova industrijska era za Pančevo

Za manje od godinu dana nemačka kompanija za proizvodnju delova za automobile "ZF" uspela je da izgradi fabriku na površini od 25.000 kvadrata, zaposli 300 radnika, nastavi širenje svojih kapaciteta i od malog šatora napravi veliku građevinu, izjavio je danas član Upravnog odbora "ZF" Majkl Hankel.

On je, na svečanom otvaranju fabrike, najavio da će u naredne dve godine prošsiriti proizvodni kapacitet i zaposliti još 700 ljudi, te će na kraju ukupna vrednost investicije iznositi 160 miliona evra...


Vučić: Investicije veće za 17 odsto od rekordne 2018.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je u prvih pet meseci ostvaren rast od 17 odsto direktnih stranih investicija.

„Dobio sam upravo podatke od guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković da je u prvih pet meseci ove godine rast direktnih stranih investicija iznosio čak 17 odsto. To je za 17 odsto više nego u istom vremenskom periodu rekordne 2018. godine", kazao je Vučić na otvaranju fabrike „ZF" u Pančevu...


Mirović: Dolazak "ZF" siguran znak i za druge kompanije

Dolazak "ZF", moćne kompanije koja posluje u više od 40 zemalja, u Srbiju, u Pančevo je siguran znak i put za nove investitore, ne samo iz Nemačke, već i iz drugih zemalja, poručio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

On je, na ceremoniji svečanog otvaranja kompanije, istakao i da će "ZF" doprineti da naši mladi, talentovani ljudi dalje razvijaju i unapređuju znanje iz oblasti mehatronike...


Šib: "ZF" dokaz odličnih odnosa

Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib istakao je danas da je proizvodni pogon „ZF“u Pančevu dokaz odlične ekonomske saradnje Nemačke i Srbije i ocenio da je Srbija ostvarila impresvne makroekonomske rezultate, koji će biti još bolji sprovođenjem daljih reformi.

Šib je, na otvaranju fabrike „ZF“, kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kazao da se vidi sve više u Srbiji kompleksnih projekata nemačkih kompanija, kao što je ovaj u Pančevu...


Otvorena fabrika autodelova "ZF" u Pančevu

Nemačka kompanija "ZF" otvorila je danas fabriku autodelova u Pančevu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, što je najveća proizvodna investicija vredna ukupno 160 miliona evra i u okviru koje će biti zaposleno više od 1.000 ljudi.

Svečanosti otvaranja fabrike kompanije "ZF", u okviru E-Mobility divizije, prisustvuju i predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, rukovodilac "ZF" divizije E-Mobility Jorg Grotendorst i član Upravnog odbora "ZF" Majk Hankel.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

HANKEL GROTENDORST VUCIC SIB PAVLOV I MIROVIC

vrh strane