Brnabić u Ženevi: Ulagaćemo pre svega u obrazovanje i kreativnost

Premijerka Ana Brnabić obratila se danas učesnicima Međunarodne konferencije rada u Ženevi porukom da je 4. industrijska revolucija prilika za Srbiju da sustigne razvijeni svet a da su dve ključne oblasti u koje moramo da ulažemo-obrazovanje i kreativnost.

12 Jun 2019 13:01
Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas, završavajući učešće na Međunarodnoj konferenciji rada u Ženevi, da će u predstojećem periodu Srbija voditi bespoštednu borbu protiv sive ekonomije i raditi na transformaciji svoje ekonomije kako bi ona u budućnosti bila zasnovana na znanju i inovacijama.

ŽENEVA - Premijerka Ana Brnabić obratila se danas učesnicima Međunarodne konferencije rada u Ženevi porukom da je 4. industrijska revolucija prilika za Srbiju da sustigne razvijeni svet a da su dve ključne oblasti u koje moramo da ulažemo-obrazovanje i kreativnost.

Ona je podsetila da je Srbija u proteklih pet godina sprovela teške, ali neophodne reforme kako bi ostvarila makroekonomsku stabilnost, unapredila poslovno okruženje i smanjila nezaposlenost, koja je prelazila 25 odsto a sada je pala na oko 12 odsto.


Brnabić na kraju posete Ženevi: Bespoštedno protiv sive ekonomije

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas, završavajući učešće na Međunarodnoj konferenciji rada u Ženevi, da će u predstojećem periodu Srbija voditi bespoštednu borbu protiv sive ekonomije i raditi na transformaciji svoje ekonomije, kako bi ona u budućnosti bila zasnovana na znanju i inovacijama.

“Nedopustivo je da ljudi rade, a da nisu registrovani, da im se ne uplaćuje zdravstveno, penziono osiguranje. Borba protiv sive ekonomije je nešto što se nastavlja i to je, rekla bih, bespoštedna borba”, rekla je premijerka srspskim novinarima sumirajući buduće korake Vlade u cilju poboljšanja prava radnika.Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane