Protesti u Hong Kongu zbog predloženog zakona o ekstradiciji

Policija u Hongkongu upotrebila je suzavac i vodu protiv demonstranata koji su se danas okupili ispred sedišta lokalne vlade protestujući protiv predloženog zakona o ekstradiciji koji je izazvao zabrinutost zbog veće kineske kontrole i erozije građanskih sloboda u toj poluautonomnoj teritoriji Kine.

12 Jun 2019 12:09
Policija u Hongkongu upotrebila je suzavac i vodu protiv demonstranata koji su se danas okupili ispred sedissta lokalne vlade protestujuchi protiv predlozzenog zakona o ekstradiciji koji je izazvao zabrinutost zbog veche kineske kontrole i erozije gradjanskih sloboda u toj poluautonomnoj teritoriji Kine.

HONGKONG - Policija u Hongkongu upotrebila je suzavac i vodu protiv demonstranata koji su se danas okupili ispred sedišta lokalne vlade protestujući protiv predloženog zakona o ekstradiciji koji je izazvao zabrinutost zbog veće kineske kontrole i erozije građanskih sloboda u toj poluautonomnoj teritoriji Kine.

Popodnevno nasilje predstavlja veliku eskalaciju najveće političke krize toj poluautonomnoj kineskoj teritoriji poslednjih godina, preneo je AP.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane