Izvestaj EK - uočen napredak i potreba ubrzanja reformi

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović kazala je danas da u Izveštaju Evropske komisije o napretku nije konstatovano nazadovanje ni u jednom poglavlju, dok je konstatovano da nema napretka u tri, ograničeni napredak za pet, određeni napredak za skoro 20 i dobar napredak za četiri poglavlja.

12 Jun 2019 17:40
Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je da predstavnicima Direktorata EU za susedstvo i pregovore o proširenju (DG NEAR) - sa šefom odseka za Srbiju Ketrin Vent na čelu, o Izveštaju EK i odnosima Srbije i EU tokom procesa pristupanja

BEOGRAD - Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović kazala je danas da u Izveštaju Evropske komisije o napretku nije konstatovano nazadovanje ni u jednom poglavlju, dok je konstatovano da nema napretka u tri, ograničeni napredak za pet, određeni napredak za skoro 20 i dobar napredak za četiri poglavlja.

Joksimović je na sednici skupštinskog Odbora za evropske integracije kazala da se napredak meri kroz opisne ocene koje beleže da li je u sektorskim oblastima bilo napretka ili ne.

J. Joksimović sa delegacijom zaduženom za Srbiju DG NEAR

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je da predstavnicima Direktorata EU za susedstvo i pregovore o proširenju (DG NEAR) - sa šefom odseka za Srbiju Ketrin Vent na čelu, o Izveštaju EK i odnosima Srbije i EU tokom procesa pristupanja.

Joksimović je informisala članove delegacije Direktorata o Izveštaju EK.


J. Joksimovic: Izveštaj EK analiziran u svim institucijama

Izvestaj Evropske komisije o napretku u evrointegracijama Vlada Srbije će na najozbiljniji način shvatiti, izjavila je danas ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović ističući da ga niko nije potcenio, niti ima taj stav.

Joksimović je na skupštinskom Odboru za evropske integracije, odgovarajući na primedbe i konstatacije narodnih poslanika članova tog Odbora, kazala da postoje delovi u Izveštaju sa kojima se Vlada Srbije ne slaže do kraja, u smislu da nije do kraja uneto sve što je trebalo da bude notirano, kao I u pogledu nekih ocena.


Orlić: Izveštaj EK potvrdio odlične rezultate vlasti

Zajednički stav parlamentarne većine jeste da je Izveštaj Evropske komisije za Srbiju povoljan, izjavio je danas narodni poslanik iz Srpske napredne stranke Vladimir Orlić dodajući da su u Izveštaju potvrđeni svi dobri rezultati o kojima predsednik Srbije i Vlada govore, a koje, kaže, takozvana opozicija pokušava da ospori.

Orlić je, novinarima nakon sednice skupštinskog Odbora za evropske integracije, na kojoj su učestvovali i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, kazao da u ovogodišnjem Izveštaju Srbija beleži konstantan napredak u ubedljivo najvećem broju poglavlja.Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

JADRANKA JOKSIMOVIC

vrh strane