Mihajlović: Posle skoro 40 godina najmodernije lokomotive

U žlezničkoj stanice Resnik danas su u saobraćaj pustene nove “Simensove” Vektron lokomotive, a potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da Vlada Srbije ulaže u razvoj i modernizaciju železnice kako bi Srbija postala nezaobilazni tranzitni koridor.

13 Jun 2019 11:49
Francuska firma Ežiz predstaviće sutra vladinoj radnoj grupi dve linije beogradskog metroa koje je u svojoj predstudiji izvodljivosti predložila Gradu Beogradu, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

BEOGRAD - U žlezničkoj stanice Resnik danas su u saobraćaj pustene nove “Simensove” Vektron lokomotive, a potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da Vlada Srbije ulaže u razvoj i modernizaciju železnice kako bi Srbija postala nezaobilazni tranzitni koridor.

U nabavku novih 16 lokomotiva uloženo je 64 miliona evra, a Mihajlović je prisustvovala njihovom puštanju u saobraćaj novih lokomotiva, preduzeća “Srbija kargo”, i porucila da nema ničeg važnijeg od rekonstruisanih pruga i novih vozova.


Francuzi sutra predstavljaju studiju o metrou

Francuska firma Ežis predstaviće sutra vladinoj radnoj grupi dve linije beogradskog metroa koje je u svojoj predstudiji izvodljivosti predložila Gradu Beogradu, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je navela da je po toj studiji vrednost dve linije metroa 4,4 milijardi evra.


Spremamo odgovor o nelegalnim objektima

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja I infrastrukture zvanično je dobilo pitanje od Saveta za borbu protiv korupcije u vezi sa nelegalnim objetkima na Savskom nasipu, a potpredsednica vlade i ministarka Zorana Mihajlović kaže da za Savet pripremaju detaljan odgovor.

Ona je novinarima, posle puštanja u železnički saobraćaj novih lokomotiva u stanici Resnik, rekla da će u odgovoru vladinom Savetu za borbu porotiv korupcije navesti sve što je urađeno u prethodnih 20 godina, ali i šta su nadležnosti ministarstva, a šta su nadležnosti Grada Beograda.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

ZORANA MIHAJLOVIC

vrh strane