Kakva je sada situacija na Halkidikiju?

Dva dana posle razorne oluje, u kojoj je stradalo sedam osoba, situacija se stabilizuje, navodi na svom Fejsbuku grupa "Grčka info"

12 Jul 2019 10:50
Broj poginulih u snažnom nevremenu na Halkidikiju porastao je na sedam, nakon što je danas pronađeno telo muškarca u oblasti između Sozopolija i Nea Kalikratie, javlja Katimerini.

Kakva je sada situacija u letovalištima na Halkidikiju?

NIKITI - Situacija u grčkom letovalištu Nikiti koje je preksinoć zadesilo veliko nevreme sada je normalizovana, kaže Suzana Pantić iz Beograda koja je pre sedam dana sa porodicom odsela u apartmanskom smeštaju u tom mestu, koje se nalazi 38 km istočno od Nea Mudanie, izmedu letovališta Metamorfozis i Neos Marmaras, koji su takođe bili na udaru nepogoda.

"Struja je došla juče popodne, pre podne nije bilo ni vode, a sada je sve u redu. I more je mirno", priča sagovornica Tanjuga...


Situacija na Halkidikiju se stabilizuje

Dva dana posle razorne oluje, u kojoj je stradalo sedam osoba, situacija se stabilizuje, navodi na svom Fejsbuku grupa "Grčka info".

"Na Halkidikiju je danas osvanuo lep i sunčan dan", piše u jutrošnjoj objavi...


Konzul: Devojčica iz Srbije je dobro

SOLUN - Konzul Srbije u Solunu Dragana Glišić rekla je danas za Tanjug da devojčica iz Srbije povređena u jakom nevremenu na Halkidikiju nije životno ugrožena.

Glišić je rekla da se otac javio konzulatu i rekao da je devojčica dobro i da planiraju što pre da krenu kući, u Srbiju...


Nevreme na Halkidikiju: 7 poginulo; Konzul: 6 Srba pušteno iz bolnice

Broj poginulih u snažnom nevremenu na Halkidikiju porastao je na sedam, nakon što je danas pronađeno telo muškarca u oblasti između Sozopolija i Nea Kalikratie, javlja Katimerini.

Kako navodi, forenzičari će ispitati da li telo pripada 62-ogodišnjem ribaru, koji je nestao u moru kod Kalikrateie u sredu uveče...


Lončar: Pomoći ćemo ljudima u Grčkoj, Kikilias: Hvala vam

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar u pismu upućenom grčkom kolegi Vasilisu Kikiliasu poručio je da će to ministarstvo na sve moguće načine pomoći ljudima na Halkidikiju, na čemu mu se Kikilias zahvalio.

Lončar je u pismu grčkom ministru zdravlja izrazio najdublje saučešće porodicama žrtava snažnog nevremena na Halkidikiju i poručio da Ministarstvo zdravlja čvrsto stoji uz bratski grčki narod i da je spreman da mu pomogne i pruži podršku u ovim teškim trenucima.


Sinoć bilo upozorenje na opasne vremenske prilike

Portparol grčke vlade Stelios Petras izjavio je danas da je Generalni sekretarijat za civilnu zaštitu Grčke izdao je sinoć na četiri jezika upozorenje na opasne vremenske prilike.

On je to rekao na brifingu povodom snažnog nevremena koje je pogodilo Halkidiki u kom je poginulo šest osoba, a više od 100 povređeno...


Lončar: Nema životno ugroženih državljana Srbije u Grčkoj

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je danas da je šest građana Srbije povređeno u nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, ističući da su svi zbrinuti i da niko nije životno ugrožen.

Ministar Lončar je, tokom posete Institutima u Sremskoj Kamenici, rekao da je ponuđena pomoć našim građanima ako neko od njih odluči da se ranije vrati u Beograd...


Konzul: Šestoro povređenih Srba pušteni iz bolnice

Konzul Srbije u Solunu Dragana Glišić izjavila je za Tanjug da je konzulatu iz bolnice u Nea Mudanji na Halkidikiju potvrđeno da je šestoro srpskih državljana, koji su tu primljeni zbog povreda zadobijenih u velikom nevremenu na ovom grčkom poluostrvu, danas pušteno iz bolnice.

"Pušteni su svi, imali su lakše povrede, ogrebotine, niko nije zadržan", kazala je Glišićeva...


Konzul: Srpska državljanka povređena u nevremenu

Konzulat Srbije u Solunu obavešten je da je jedna srpska državljanka povređena u nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, a za sada nema podataka da li ima žrtava među srpskim turistima.

Konzul Srbije u Solunu Dragana Glišić izjavila je za Tanjug da je konzulat informaciju o povređenoj srpskoj državljanki dobio iz bolnice u Solunu...


Nevreme na Halkidikiju nije nanelo štetu Svetoj Gori

Snažno nevreme koje je sinoć pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki nije napravilo veću štetu na Atosu, niti je nanelo probleme monaškoj zajednici na Svetoj Gori.

Arhteološki lokaliteti i spomenici kulture nisu oštećeni, saopštilo je ministarstvo kulture Grčke danas, prenosi ANA...


GR mediji: Povređena 13-godišnja devojčica iz SRB u bolnici

U nevremenu koje je pogodilo poluostrvo Halkidiki povređena je i jedna 13-godišnja devojčica iz Srbije, objavili su danas grčki mediji.

U solunsku bolnicu "Genimatas" primljeno je petoro dece povređene u nevremenu, među kojima je i devojčica iz Srbije, a mediji navode da niko nije u životnoj opasnosti.


Tv Prva:Šest srpskih turista povređeno u nevremenu u GR

Šest srpskih turista povređeno je u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, javila je jutros TV Prva, pozivajući se na informacija iz bolnice u Nea Mudanji.

Srpski turisti su lakše povređeni i primljeni su u bolnicu u Nea Mudanji...

Halkidiki: Nevreme ostavilo prizore "biblijskih razaranja"

Na grčkom poluostrvu Halkidiki proglašena je vanredno stanje posle snažnog nevremena koje je trajalo samo 20 minuta, a u kojem je poginulo šest turista, a oko 100 povređeno.

Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije...


Srpski turisti nisu kontaktirali konzulat, nevreme i u Solunu

Niko od srpskih turista nije za sada kontaktirao konzulat Srbije u Solunu, nakon nevremena koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, saznaje Tanjug.

Telefonske i internet veze su u prekidu na tom poluostrvu, popularnom među turistima iz Srbije...


Na Halkidikiju posle nevremena nema vode, struje

U mestima na grčkom poluostrvu Halkidiki koje je noćas pogodilo snažno nevreme nema vode i struje, izjavio je danas predsednik Jute Aleksandar Seničić.

On je za Tanjug rekao da se do kraja dana očekuje normalizacija situacije...

Turističke agencije nemaju informacije da ima povređenih

U turističkim agencijama u Srbiji kažu da, prema podacima sa kojima oni raspolažu, nema povređenih srpskih turista u snažnom nevremenu koje je pogodilo Halkidiki.

Jedan srpski turista je prijavio da mu je palo drvo na automobil u Pefkohoriju, na prvom prstu Halkidikija...


Stilijanides i Šinas izrazili saučešće i ponudili pomoć GR

Evropski komesar za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama Hristos Stilijanides izrazio je saučešće porodicama žrtava oluje u severnoj Grckoj.

On je na svom Tviter nalogu napisao da je Evropska komisija spremna da pomogne, prenela je agencija ANA...
Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, je poginulo a više od 100 povređeno u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, popularnom među turistima. Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije. AP foto - Giannis Moisiadis/InTime News via AP

vrh strane