Mihajlović: Na jesen puštanje istočnog kraka Koridora 10

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas u kampu "Koridora Srbije" u Beloj Palanci sa izvođačima radova i drugim učesnicima u projektu izgradnje istočnog kraka Koridora 10, o završetku ovog infrastrukturnog projekta.

17 Jul 2019 21:42
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovaral je danas, u okviru posete Pirotskom okrugu i Jugoistočnoj Srbiji, s direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom i njegovim saradnicima na temu novih investicija i projekata koje će ovo preduzeće voditi.

BELA PALANKA - Očekujemo da će na jesen moći u potpunosti da se pusti istočni krak Koridora 10, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i dodala da je kabinet izmešten u kamp Koridora u Beloj Palanci kako bi se rešili problemi i završilo sa radovima na još jedan odsto tog kraka.

Mihajlović je na konferenciji za novinare podsetila da je kabinet Ministarstva bio i u Grdeličkoj klisuri gde su uspešno podržali završetak radova...

Mihajlović sa predstavnicima železničkih preduzeća

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas u Beloj Palanci sa direktorima železničkih preduzeća o statusu trenutnih projekata koji se realizuju, i planovima za naredni period.

Mihajlovićeva je istakla da država mnogo ulaže u železnički saobraćaj, kako bi građani dobili železnicu kakvu zaslužuju i dodala da je neophodno da se dodatno obezbede pružni prelazi, kao i rad sa mladim mašinovođama kako bi najefikasnije odgovorili zadatku.


Mihajlović: Svi uništeni putevi biće rehabilitovani

Svi putevi koji su prilikom izgradnje Koridora 10 uništeni biće rehabilitovani i uređeni, poručila je danas ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, nakon sastanka sa predstavnicom Pirotskog okruga i čelnicima lokalnih samouprava tog okruga.

Mihajlović je istakla da je obaveza da svi putevi, koji su tokom izgradnje Koridora uništeni, budu rehabitovani, a ne samo da budu vraćeni u prvobitno stanje.

Mihajlović i Drobnjak o novim projektima Puteva Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovaral je danas, u okviru posete Pirotskom okrugu i Jugoistočnoj Srbiji, s direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom i njegovim saradnicima na temu novih investicija i projekata koje će ovo preduzeće voditi.

Mihajlovićeva je istakla da su Putevi Srbije do sada najviše radili održavanje puteva, a da će od ove godine biti investitori na najvećim infrastrukturnim projektima koje država pokreće.Izgradnja metroa najranije počinje u drugoj polovini 2020.

Izgradnja metroa u Beogradu, koja bi mogla najranije da počne u drugoj polovini ili krajem 2020. godine, biće jedna od najvećih investicija u Jugoistočnoj Evropi, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"U vezi sa izgradnjom metroa u Beogradu očekuje nas još mnogo definisanja okvira, projekata, dok ne dođemo u situaciju da pričamo o zvaničnom iznosu investicije i onome što će nam ponuditi partneri. Pa tek onda da pokušamo da počnemo sa izgradnjom u drugoj polovini ili pred kraj sledeće godine", rekla je Mihajlović na konferenciji za medije u Beloj Palanci, gde je privremeno kabinet ministarstva izmešten na istočni krak Koridora 10...


Ove godine počinje gradnja 400 km novih autoputeva

U Srbiji će se ove godine početi sa izgradnjom nekoliko novih autoputeva u dužini od 400 kilometara, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ističući da se tako nešto u našoj zemlji nije dogodilo prethodnih nekoliko decenija.

Mihajlović je u Beloj Palanci kazala da se očekuje dalje završetak podzakonskih akata vezanih za Moravski koridor, kao i da je za Sremsku Raču - Kuzmin sve spremno...


Radovi na pruzi Niš- Zaječar dobro napreduju

Radovi na rekonstrukciji pruge Niš - Zaječar dobro napreduju, a ove godine biće završeno 70 kilometara, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlović je u Beloj Palanci kazala i da će svih 90 putnih prelaza do roka, koji je 2020. godine biti obezbeđeno na pravi način...


Radovi na delu pruge Niš-Dimitrovgrad u poslednjem kvartalu

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se rade projekti na elektrifikaciji pruge Niš - Dimitrovgrad, kao i da će na jednom delu pruge ti radovi početi u poslednjem kvartalu ove godine.

Mihajlović je na konferenciji za novinare u Beloj Palanci kazala da je Srbija prošle godine potpisala važan ugovor u iznosu od 263 miliona evra, kojim se konačno izvodi elektrifikacija te pruge, kao i da se radi obilazna pruga oko Niša...


Mihajlović obišla gradilište "Istočnog kraka Koridora 10"

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas gradilište “Istočnog kraka Koridora 10” na deonici Bancarevo - Crvena Reka, čime je započeo višednevni boravak celog Ministarstva na jugoistoku Srbije.

Mihajlović se nakon obilaska gradilišta, u kampu Koridora Srbije u Beloj Palanci, gde će narednih pet dana biti smešten njen kabinet, sastala sa izvođačima radova i ostalim učesnicima na projektima na istočnom kraku Koridora 10...


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane