Avion Haradinaja zaobišao Srbiju, ali leteo preko RS

Sa zakašnjenjem od gotovo dva sata, avion u kome je premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci, Ramuš Haradinaj, poleteo je sa prištinskog aerodroma.

23 Jul 2019 15:52
Premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci, Ramuš Haradinaj, stigao je danas u podne na aerodrom u Prištini, odakle je, prema medijima na albanskom, trebalo da poleti za Hag u 12.30, za kada je najavljen let na redovnoj lini, preko Beča.

Avion Haradinaja zaobišao Srbiju, ali leteo preko RS

PRIŠTINA - Sa zakašnjenjem od gotovo dva sata, avion u kome je premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci Ramuš Haradinaj poleteo je sa prištinskog aerodroma.

Haradinaj će preko Beča otputovati za Hag, gde će na poziv Specijalnog suda, formiranog za istagu i procesuiranje zločina tzv. OVK nad Srbima i drugim nealbancima tokom poslednjih sukoba, sutra biti salušan u svojstvu osumnjičenog...


Haradinajev let odložen za nekoliko sati

Kabinet premijera privremenih kosovskih institucija u ostavci Ramuša Haradinaja, potvrdio je da je njegov let za Hag, preko Beča, odložen za nekoliko sati zbog kašnjenja na letu Austrian Erlajnza, preneo je prištinski Expres.

Kako je ranije najavljeno, Ramuš Haradinaj će u Hag putovati preko Beča...


Haradinaj stigao na prištinski aerodrom...

Premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci Ramuš Haradinaj stigao je danas u podne na aerodrom u Prištini, odakle je, prema medijima na albanskom, trebalo da poleti za Hag u 12.30, za kada je najavljen let na redovnoj lini, preko Beča.

Prema informacijama na aerodromu u Prištini, međutim, taj let za Beč već je pomeren za više od sat vremena, jer kasni u dolasku, što znači da će Haradinaj, osim ako ne bude išao "specijalom", mada bi u tom slučaju išao direktno u Hag, provesti sat vremena na aerodromu u Prištini...


Haradinaj pred odlazak u Hag ponovio političke stavove

Premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci Ramuš Haradinaj pred polazak na saslušanje u Specijalnom sudu u Hagu, ponovio je svoje političke stavove i poručio da je Kosovo danas jače nego ikada.

On je na svom Fejsbuk profilu napisao da je Kosovo krenulo napred na evroatlantskom putu i da je, kako je naveo, "jače nego ikada, na liniji mira i u sveprisutnom prijateljstvu sa Sjedinjenim Državama"...


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane