Deca sa invaliditetom prvi put u fudbalskom kampu Deki 5

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je fudbalski kamp Deki 5 koji je 2018. godine osnovao Dejan Stanković, proslavljeni srpski fudbaler i reprezentativac Srbije, a na kojem ove godine, prvi put učestvuju i deca sa različitim vrstama invaliditeta i deca bez roditeljskog staranja.

23 Jul 2019 17:28

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je fudbalski kamp Deki 5 koji je 2018. godine osnovao Dejan Stanković, proslavljeni srpski fudbaler i reprezentativac Srbije, a na kojem ove godine, prvi put učestvuju i deca sa različitim vrstama invaliditeta i deca bez roditeljskog staranja.

Ministarstvo zajedno sa Sportskim klubom Vašarište iz Kragujevca koji brine o deci koja boluju od dijabetesa ili se nalaze u riziku od ove bolesti i Klubom malog fudbala Mungosi Zemun u okviru kojeg postoji sekcija za rad sa decom sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, pokrenulo je inicijativu da na kampu ove godine učestvuju i deca sa različitim vrstama invaliditeta.


Foto Tanjug/ R.Prelić, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane