Ko protestuje u Hongkongu?

Ogromna većina prodemokratski orijentisanih demonstranata u Hongkongu ima univerzitetsko obrazovanje, gotovo polovina su dvadesetogodišnjaci i gotovo svi preziru policiju, pokazalo je ispitivanje honkonških univerziteta o tome ko su učesnici masovnih protesta koji već nedeljama traju na ulicama Hongkonga.

14 Avgust 2019 17:37

HONGKONG - Ogromna većina prodemokratski orijentisanih demonstranata u Hongkongu ima univerzitetsko obrazovanje, gotovo polovina su dvadesetogodišnjaci i gotovo svi preziru policiju, pokazalo je ispitivanje honkonških univerziteta o tome ko su učesnici masovnih protesta koji već nedeljama traju na ulicama Hongkonga.

Istraživaci sa četiri honkonška univerziteta sproveli su istraživanje tako što su intervjuisali demonatsrante tokom 12 protesta, uključujući masovne skupove, ali i "mobilne" i "statičke" proteste, preneo je portal Index.hr.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Ogromna vechina prodemokratski orijentisanih demonstranata u Hongkongu ima univerzitetsko obrazovanje, gotovo polovina su dvadesetogodišnjaci i gotovo svi preziru policiju, pokazalo je ispitivanje honkonsskih univerziteta o tome ko su učesnici masovnih protesta koji vech nedeljama traju na ulicama Hongkonga.Istrazzivaci sa ccetiri honkonsska univerziteta sproveli su istrazzivanje tako što su intervjuisali demonatsrante tokom 12 protesta, ukljuccujuchi masovne skupove, ali i "mobilne" i "staticcke" proteste, preneo je portal Index.hr. AP Photo

vrh strane