Vlasniku i kapetanu broda s Hvara preti 8 godina zatvora

Vlasnik i kapetan broda na kojem je kod Hvara zbog trovanja ugljen-monoksidom jedna osoba preminula, a dvoje dece je životno ugroženo, uhapšeni su u sredu jer su pet dana pre tragedije nepropisno ugradili agregat u mašinskom odeljenju broda, zbog cega je došlo do isticanja otrovnih gasova, izvestila je policija.

15 Avgust 2019 07:38

HVAR - Vlasnik i kapetan broda na kojem je kod Hvara zbog trovanja ugljen-monoksidom jedna osoba preminula, a dvoje dece je životno ugroženo, uhapšeni su u sredu jer su pet dana pre tragedije nepropisno ugradili agregat u mašinskom odeljenju broda, zbog cega je došlo do isticanja otrovnih gasova, izvestila je policija.

Radi se o benzinskom generatoru koji se koristi u građevini i za otvorene prostore, a zabranjen je za plovila na kojima se ne koristi ništa na benzinski pogon jer se radi o zapaljivoj materiji...


Uhapšeni vlasnik i kapetan broda kod Hvara

Splitsko-dalmatinska policija saopštila je da je završeno kriminalisticko istraživanje o smrti italijanskog menadžera i trovanju još pet osoba na brodu kod Hvara, kao i da su uhapšeni vlasnik broda i kapetan.

"Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje jucerašnjeg događaja kada je u hvarsku luku uplovio motorni brod na kojem je pronaden mrtav muškarac, a pet osoba je zbog teškog zdravstvenog stanja hitno prevezeno u Split i hospitalizovano (tri punoletne osobe - rođeni 1955, 1963. i 1975, te dvoje dece - rođeni 2008. i 2014, svi državljani Republike Italije). Nakon ukazane lekarske pomoći u KBC Split, utvrđeno je da su deca životno ugrožena", navodi se u saopštenju policije, prenosi Index.hr...


Foto pixabay.com, ilustracija

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane