Obeležena 105. godišnjica Cerske bitke

U Tekerišu je danas u spomen komplesku Cerske bitke obeležena 105. godišnjica tog događaja, a ministar Zoran Đorđević je u ime srpske vlade poručio da je "nepravda koja je Srbima nanošena kroz istoriju zapravo vezivno tkivo za jedinstvo i istrajnost našeg naroda u borbi za pravdu''.

19 Avgust 2019 15:25
U Tekerišu je danas u spomeN komplesku Cerske bitke obeležena 105. godišnjica tog događaja, a ministar Zoran Đorđević je u ime srpske vlade poručio da je "nepravda koja je Srbima nanošena kroz istoriju zapravo vezivno tkivo za jedinstvo i istrajnost našeg naroda u borbi za pravdu````.

TEKERIŠ - U Tekerišu je danas u spomen komplesku Cerske bitke obeležena 105. godišnjica tog događaja, a ministar Zoran Đorđević je u ime srpske vlade poručio da je "nepravda koja je Srbima nanošena kroz istoriju zapravo vezivno tkivo za jedinstvo i istrajnost našeg naroda u borbi za pravdu''.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja rekao je da Cerska bitka, nakon koje je komandant druge srpska armije general Stepa Stepanović nagrađen činom vojvode, označava ubedljivu pobedu srpske vojske i smatra se prvom pobedom saveznika u Prvom svetskom ratu.


Foto Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane