Skat: Kosovo jedna od najtežih prepreka u odnosima SAD i SRB

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat izjavio je danas da pitanje Kosova i razvoj situacije na Kosovu vidi kao jedan od najtežih problema, odnosno prepreka u aktuelnim odnosima SAD i Srbije.

11 Septembar 2019 13:15
Skat: Kosovo jedna od najtežih prepreka u odnosima SAD i SRB

BEOGRAD - Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat izjavio je danas da pitanje Kosova i razvoj situacije na Kosovu vidi kao jedan od najtežih problema, odnosno prepreka u aktuelnim odnosima SAD i Srbije.

On je u tom kontekstu podsetio da je "režim Slobodana Miloševića" bio optužen za nasilje nad civilnim stanovništvom na KiM, posle čega je, kako je naveo, NATO odlučio da ukloni srpsku vojsku sa KiM.


Saradnja sa SAD doprinosi stepenu uvežbanosti Vojske Srbije

SAD su u bezbednosnom smislu jedna od tehnološki najnaprednijih drzava sveta i u cilju Srbije je da uči iz njihovog iskustva i znanja, rečeno je na konferenciji "Srpsko - američki odnosi" gde je dodato i da se uz saradnju sa američkim vojnim snagama podiže stepen uvežbanosti Vojske Srbije.

U Skupštini Srbije, gde se održava jednodnevna konferenija, general major Nacionalne garde Ohaja Džon K. Haris rekao je da je važno da ljudi u Americi saznaju za žrtve koje su Srbi podneli tokom svih ratnih dešavanja u prošlom veku.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane