Bošnjaković: Pupovac se ogradio od sporne izjave

Hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković ocenio je da se predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac na današnjoj konferenciji za medije jasno ogradio od svih onih stvari koje je rekao prilikom upoređivanja sadašnje Hrvatske s pronacističkom Nezavisnom Državom Hrvatskom (NDH) u Drugom svetskom ratu.

11 Septembar 2019 18:42

ZAGREB - Hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković ocenio je da se predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac na današnjoj konferenciji za medije jasno ogradio od svih onih stvari koje je rekao prilikom upoređivanja sadašnje Hrvatske s pronacističkom Nezavisnom Državom Hrvatskom (NDH) u Drugom svetskom ratu.

"Koliko sam video izjavu, ja je doživljavam i razumem tako da se Pupovac ogradio od svih onih stvari koje je zapravo rekao. Povezati današnju Republiku Hrvatsku s NDH, Hrvatsku kao faktor nestabilnosti u regiji, i pri tome reći da je Vlada odgovorna za sve to. Mislim da se u današnjoj izjavi otklonio od toga", izjavio je Bošnjaković, a prenosi Hina.

Foto pravosuđe.gov.hr, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane