Prilika za putovanje u svemir iduće godine, cena 250.000 USD

Čini se da je komercijalno putovanje u svemir svakim danom sve bliže, a već iduće godine s lansiranjem prve komercijalne turističke letelice, SpaceShipTwo, trebalo bi da krene britanski preduzetnik i milijarder Ričard Branson čije je bogatstvo procenjeno na 3,8 milijardi dolara.

06 Oktobar 2019 09:08

NJUJORK - Čini se da je komercijalno putovanje u svemir svakim danom sve bliže, a već iduće godine s lansiranjem prve komercijalne turističke letelice, SpaceShipTwo, trebalo bi da krene britanski preduzetnik i milijarder Ričard Branson čije je bogatstvo procenjeno na 3,8 milijardi dolara.

Kako prenosi Fox Busineš, turistička suborbitalna svemirska putovanja, Bransonove kompanije Virgin Galactic, na 50 milja iznad Zemljine površine ipak neće biti jeftina.

Milijarder najavljuje putničke letove u raketama već 2020

Južnoafričko-američki biznismen i pronalazač, direktor kompanije "SpaceX", Elon Mask najavio je da bi već u narednim mesecima mogao da počne sa testiranjem prototipa svoje rakete "staršip" sa kojom planira da vodi ljude do Meseca i Marsa, ali i na superbrza putovanja sa kontinenta na kontinent.

"Ovo je najinspirativnija stvar u kojoj sam ikada učestvovao", rekao je milijarder tokom nedavnog predstavljanja svojih novih raketa.


Foto space.com

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane