Dejanović:Precizinije o odlivu mozgova posle popisa 2021.

Popis stanovništva koji će biti spoveden 2021. godine daće preciznije podatke o odlivu mozgova, ali ne mislim da će oni biti bolji od onih od pre osam godina, izjavila je danas ministarka zadužena za demografiju i poplulacionu politiku Slavica Đukić Dejanović.

08 Oktobar 2019 13:03
Popis stanovništva koji će biti spoveden 2021. godine daće preciznije podatke o odlivu mozgova, ali ne mislim da će oni biti bolji od onih od pre osam godina, izjavila je danas ministarka zadužena za demografiju i poplulacionu politiku Slavica Ðukić Dejanović.

BEOGRAD - Popis stanovništva koji će biti spoveden 2021. godine daće preciznije podatke o odlivu mozgova, ali ne mislim da će oni biti bolji od onih od pre osam godina, izjavila je danas ministarka zadužena za demografiju i poplulacionu politiku Slavica Đukić Dejanović.

Na panelu posvećenom sprečavanju odliva mozgova u okviru 19. Ekonomskog samita, Slavica Đukić Dejanović je rekla da je prema popisu stanovništva iz 2011. godine, u periodu od 2002. do 2011. u inostranstvo otišlo registrovanih 150.000 građana Srbije.

Foto Tanjug video

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane