Turska vojska prelazi u Siriju

Visoki turski zvaničnik Fahretin Altun rekao je danas da će turska vojska zajedno sa savezničkim pobunjenicima "uskoro" preći u Siriju, a nakon što je predsednik Donald Tramp najavio povlačenje američke vojske iz te oblasti.

09 Oktobar 2019 12:01

ANKARA - Visoki turski zvaničnik Fahretin Altun rekao je danas da će turska vojska zajedno sa savezničkim pobunjenicima "uskoro" preći u Siriju, a nakon što je predsednik Donald Tramp najavio povlačenje američke vojske iz te oblasti.

"Turska vojska će zajedno sa Slobodnom sirijskom armijom uskoro preći tursko-sirijsku granicu", naveo je Altun, direktor za komunikacije u turskom predsedništvu.


Sirija: Kurdska administracija pozvala na opštu mobilizaciju

Lokalne vlasti na severoistoku Sirije, predvođene Kurdima, pozvale su na "opštu mobilizaciju" duž granice sa Turskom, dok Ankara gomila snage uoči očekivane invazije, javio je AP.

"Pozivamo naš narod, sve etničke grupe, da se pomere ka oblastima bliže granici sa Turskom radi sprovođenja akcija otpora tokom ovog osetljivog istorijskog vremena", navela je lokalna vlast, poznata kao Autonomna administracija severa i istoka Sirije.


Turski ministar odbrane: Nastavljamo pripreme za upad u Siriju

Turski ministar odbrane Hulusi Akar

izjavio je danas da se nastavljaju pripreme za očekivani upad u Siriju, prenosi AP."Naši napori u vezi sa ofanzivom se nastavljaju kao i pripreme", rekao je Akar za agenciju Anadolija.
Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Visoki turski zvaničnik Fahretin Altun rekao je danas da će turska vojska zajedno sa savezničkim pobunjenicima "uskoro" preći u Siriju, a nakon što je predsednik Donald Tramp najavio povlačenje američke vojske iz te oblasti. AP Photo/Maya Alleruzzo, File)

vrh strane