Srbija ima šansu da sustigne razvijene zemlje

Digitalna transformacija dala je podjednaku šansu svim državama, velikim i malim, da se razviju i za kratko vreme sustignu najrazvijenije zemlje, pa tako i Srbija ima za cilj da iskoristi tu trku i postane tehnološki superiorna, izjavio je danas savetnik ministra za inovacije i tehnološki razvoj, profesor, Bojan Lalić.

09 Oktobar 2019 14:18
Digitalna transformacija dala je pođednaku šansu svim državama, velikim i malim, da se razviju i za kratko vreme sustignu najrazvijenije zemlje, pa tako i Srbija ima za cilj da iskoristi tu trku i postane tehnološki superiorna, izjavio je danas savetnik ministra za inovacije i tehnološki razvoj, profesor, Bojan Lalić.

BEOGRAD - Digitalna transformacija dala je podjednaku šansu svim državama, velikim i malim, da se razviju i za kratko vreme sustignu najrazvijenije zemlje, pa tako i Srbija ima za cilj da iskoristi tu trku i postane tehnološki superiorna, izjavio je danas savetnik ministra za inovacije i tehnološki razvoj, profesor, Bojan Lalić.

"Srbija i ceo svet je pod uticajem industrijske revolucije koja podrazumeva digitalnu transformaciju, koja je ušla u period peraspodele. Sve države danas imaju podjednake šanse, a to se vidi po tome što se svake godine po jedan startap u Srbiji proda za više od 100 miliona dolara", rekao je Lalić novinarima na 4. konferenciji Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope o saradnji u oblasti inovacija.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane