Roboti neće oteti radna mesta, biće novih poslova

Veštačka inteligencija neće smanjiti broj radnih mesta, iako će razvojem naprednih tehnlogija pojedine profesije biti ugašene, ali će istovremeno biti stvorene i potpuno nove, rečeno je danas na panelu "Veštačka inteligencija i big data"...

09 Oktobar 2019 17:33
Veštačka inteligencija neće smanjiti broj radnih mesta, iako će razvojem naprednih tehnlogija pojedine profesije biti ugašene, ali će istovremeno biti stvorene i potpuno nove, rečeno je danas na panelu "Veštačka inteligencija i big data" kojim je završena četvrta konferencija Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CIEZ) o saradnji u inovacijama.

BEOGRAD - Veštačka inteligencija neće smanjiti broj radnih mesta, iako će razvojem naprednih tehnlogija pojedine profesije biti ugašene, ali će istovremeno biti stvorene i potpuno nove, rečeno je danas na panelu "Veštačka inteligencija i big data" kojim je završena četvrta konferencija Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CIEZ) o saradnji u inovacijama.

Osnivač i direktor kompanije "Things Solver", koja se bavi mašinskim učenjem i upravljanjem big data-om, Darko Marjanović kaže da veštačka inteligencija neće mnogo uticati na poslove, da će neke sigurno ugasiti, ali i da će mnoge stvoriti.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

PRIVREDNI FORUM "INNOVATION TALK"

vrh strane