Turske snage "očistile" dva sela, Kurdi uzvraćaju

Tursko ministarstvo odbrane je saopštilo da su snage Turske proširile ciljeve dejstvovanja drugog dana ofanzive protiv kurdske milicije na severu Sirije.

10 Oktobar 2019 12:30

ISTANBUL - Tursko ministarstvo odbrane je saopštilo da su snage Turske proširile ciljeve dejstvovanja drugog dana ofanzive protiv kurdske milicije na severu Sirije.

Kako javljaju turski mediji, dva sirijska sela u pograničnom području su "očišćena od terorista", prenosi AP...


Iran poziva Tursku da prekine vojnu ofanzivu u Siriji

Iransko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas Tursku da bez odlaganja obustavi svoju vojnu ofanzivu u Siriji i da povuče svoje snage iz te zemlje.

U saopstenju objavljenom na zvaničnoj veb stranici, ministarstvo je izrazilo zabrinutost zbog humanitarne situacije i opasnosti za civile u zoni konflikta...


Lavrov: Rusija za razgovore Ankare, Damaska i Kurda

Rusija će ohrabrivati dijalog između Damaska i Ankare, ali i kurdskih organizacija, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je izrazio uverenje da bi u tim kontaktima mogli da budu zadovoljeni interesi svih strana...


Sirija: U toku žestoke borbe na granici sa Turskom

U toku su žestoke borbe između turskih trupa i boraca sirijskih demokratskih snaga u selima na granici između dve zemlje, saopštio je danas kurdski zvaničnik.

"Žestoke borbe se nastavljaju dok turske snage pokušavaju da uđu u sela na granici", rekao je Mavran Kamišlo, portparol sirijskih demokratskih snaga, organizacije pod vođstvom sirijskih Kurda, prenosi Rojters...


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Tursko ministarstvo odbrane je saopštilo da su snage Turske proširile ciljeve dejstvovanja drugog dana ofanzive protiv kurdske milicije na severu Sirije. AP foto

vrh strane