Nedimović: Sporazum sa EAEU maksimalno će uprostiti proceduru

Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije (EAEU), koji danas u Moskvi potpisuje premijerka Srbije Ana Brnabić, za poljoprirvednike će značiti maksimalno pojednostavljenu proceduru i proširenu paletu proizvoda koji će biti na bescarinskom režimu.

25 Oktobar 2019 12:54

BEOGRAD - Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije (EAEU), koji danas u Moskvi potpisuje premijerka Srbije Ana Brnabić, za poljoprirvednike će značiti maksimalno pojednostavljenu proceduru i proširenu paletu proizvoda koji će biti na bescarinskom režimu.

"To znači da će na bescarinskom režimu biti ovčiji i koziji sir u neograničenim količinima, a do sada smo imali pravo na kravlji sir. Potom se odnosi na voćnu rakiju, koju će naši proizvođači moći da izvoze bez limita. Ne bi trebalo da podsećam koliko je Srbija poznata po šljivi, kajsiji i drugim vrstama voćnih rakija. Isto tako, imamo i kvotu za izvoz srpskog vinjaka na prostoru Rusije", rekao je u telefonskoj izjavi za Tanjug ministar poljoprirvede Branislav Nedimović.

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane