Srpski proizvodi u Šangaju, raste trgovinska razmena s Kinom

Deset kompanija iz Srbije predstavlja se kupcima iz Kine i celog sveta na ovogodišnjem Kineskom međunarodnom sajmu izvoza EXPO u Šangaju, a danas je srpski štand posetila i premijerka Ana Brnabić.

07 Novembar 2019 07:38
Deset kompanija iz Srbije predstavlja se kupcima iz Kine i celog sveta na ovogodišnjem Kineskom međunarodnom sajmu izvoza EXPO u Šangaju, a danas je srpski štand posetila i premijerka Ana Brnabić.

ŠANGAJ - Deset kompanija iz Srbije predstavlja se kupcima iz Kine i celog sveta na ovogodišnjem Kineskom međunarodnom sajmu izvoza EXPO u Šangaju, a danas je srpski štand posetila i premijerka Ana Brnabić.

Na srpskom štandu je najviše prehrambenih firmi, koje proizvode predstavljaju pod sloganom "Arome čiste prirode", među 3.000 kompanija koje izlažu svoju ponudu na čak 400.000 kvadratnih metara izložbenog prostora.


Kinezi piju srpska vina,najviše vole crvena, upoznaju i bela

Zainteresovanost kineskog tržišta za srpske proizvode raste, a među onima koji su našli kupce i na dalekom istoku su i srpska vina.

Zato se, među kompanijama iz prehrambene industrije, kojih je najviše na Sajmu izvoza EXPO u Šangaju, predstavlja i nekoliko vinarija.

Nikolić: Kineske investicije više nego ikad prisutne u SRB

Kineske investicije su danas, više nego ikada ranije, prisutne i uvek dobrodošle u Srbiji, a ukupna vrednost projekata koje Srbija trenutno realizuje u saradnji sa Kinom je oko 10 milijardi evra, poručio je predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje s Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić.

Nikolić je na forumu "70 godina kineskog razvoja i izgradnja zajednice čovečanstva sa zajedničkom budućnošću" u Šangaju rekao da se Srbija ponosi svojim prijateljstvom sa Kinom, da dve zemlje nemaju otvorenih pitanja ni međusobnih sporova.
Brnabić danas obilazi srpski štand na EXPO Sajmu u Šangaju

Predsednica vlade Ana Brnabić posetiće danas nacionalni štand Srbije na Drugom kineskom međunarodnom sajmu izvoza EXPO u Šangaju.

Na štandu se predstavlja 10-ak srpskih kompanija, najviše iz prehrambene industrije, kao i iz oblasti IT, turizma, koji svoje proizvode predstavljaju kupcima, kojih će, predviđa se, ove godine na sajmu biti više od pola miliona kupaca.

FOTO TANJUG / VIDEO


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

ANTIC I BRNABIC

vrh strane