Varhelji za uspešno okončanje dijaloga BG-PR u 2020.

Kandidat za evropskog komesara za proširenje Oliver Varhelji danas je, na početku saslušanja pred Spoljnopolitičkim odbor Evropskog parlamenta, poručio da je Zapadni Balkan integralni deo Evrope i da mora imati kredibilnu perspektivu ulaska u EU.

14 Novembar 2019 12:08

BRISEL - Kandidat za evropskog komesara za proširenje Oliver Varhelji danas je, na početku saslušanja pred Spoljnopolitičkim odbor Evropskog parlamenta, poručio da je Zapadni Balkan integralni deo Evrope i da mora imati kredibilnu perspektivu ulaska u EU.

"To je u našem geopolitičkom interesu. Moramo da se fokusiramo na uticaj reformi na terenu tako što ćemo da ih merimo kroz prosperitet, kvalitet života i građanske slobode", poručio je Varhelji.


Varhelji: Zapadni Balkan integralni deo Evrope

Kandidat za evropskog komesara za proširenje Oliver Varhelji danas je u Evropskog parlamenta poručio da je Zapadni Balkan integralni deo Evrope, da mora imati kredibilnu perspektivu ulaska u EU i da na kraju svog petogodišnjeg mandata, između ostalog, vidi Srbiju spremnu za ulazak u EU.

"Za pet godina moja vizija je da Zapadni Balkan bude više razvijen, da imamo mir između Kosovo i Srbije, da Kosovo ima viznu liberalizaciju, da pregovori Severne Makedonije i Albanije budu pri kraju, a da je Srbija sprema za pristupanje. To je moj san", rekao je Varhelji na saslušanju pred Spoljnopolitičkim odbor Evropskog parlamenta.Foto Tanjug/grafika, ilustracija

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane