Erdogan razočaran odlukom SAD da prizna genocid nad Jermenima

Turski predsednik Radžep Tajip Erdogan izjavio je da je njegova zemlja "duboko povređena" rezolucijom Predstavničkog doma Sjedinjenih Američkih Država, koja je masovna ubistva Jermena koje su pre više od 100 godina počinili Turci prepoznala kao genocid.

14 Novembar 2019 09:23

ANKARA - Turski predsednik Radžep Tajip Erdogan izjavio je da je njegova zemlja "duboko povređena" rezolucijom Predstavničkog doma Sjedinjenih Američkih Država, koja je masovna ubistva Jermena koje su pre više od 100 godina počinili Turci prepoznala kao genocid.

Taj potez bio je jasan prigovor Turskoj zbog njene invazije na severnu Siriju, ocenjuje AP...


Erdogan: Turska bi mogla da vrati milion izbeglica u Siriju

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da bi Turska za šest meseci do dve godine mogla da oko milion izbeglica koje se sada nalaze u toj zemlji vrati u bezbednu zonu uspostavljenu u severnoj Siriji.

Erdogan je pokrenuo vojnu ofanzivu u Siriji 9. oktobra sa namerom da to područje očisti od kurdskih boraca koji imaju podršku SAD, a koje Ankara vidi kao pretnju, javio je AP...


Tramp pohvalio svoj odnos sa Erdoganom

Američki predsednik Donald Tramp pohvalio je u sredu svoj odnos s turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom s kojim se sastao u Beloj kući kako bi prevazišli rastuće razlike između dve zemlje, saveznika u NATO.

Njihove razlike kreću se od politike prema Siriji do turske kupovine ruskih raketnih odbrambenih sistema, prenosi Rojters...Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane