Italija podržava otvaranje novih poglavlja u pregovorima

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa ambasadorom Italije Karlom Lo Kašom o planovima i daljim aktivnostima koje se odnose na EI Srbije, saradnji dve države u tom procesu, bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i EU i ostalim temama.

20 Novembar 2019 14:58
Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa ambasadorom Italije Karlom Lo Kašom o planovima i daljim aktivnostima koje se odnose na EI Srbije, saradnji dve države u tom procesu, bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i EU i ostalim temama.

BEOGRAD - Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa ambasadorom Italije Karlom Lo Kašom o planovima i daljim aktivnostima koje se odnose na EI Srbije, saradnji dve države u tom procesu, bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i EU i ostalim temama.

Ministar je zahvalila na pomoći i podršci kojima Italija, kao dugogodiši partner i prijateljska država, podržava proces prisupanja Srbije. To će, prema njenim rečima, na najbolji način potvrditi predstojeća poseta italijanskog ministra za evropske poslove Vićenca Amendole sa kojim bi trebalo da se razmene iskustva i definišu međudržavni modeli nastavka saradnje u evrointegracijama.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

JADRANKA JOKSIMOVIC

vrh strane