Mekalister: SRB da brže napreduje u poglavljima 23 i 24

Zapadni Balkan ostaje jedan od glavnih prioriteta za Evropski parlament, ali će napredak Srbije u otvaranju novih pregovaračkih poglavlja zavisiti od napredovanja u poglavljima 23 i 24, izjavio je predsednik Spoljnopolitičkog odbora EP Dejvid Mekalister.

08 Decembar 2019 17:45

BEOGRAD - Zapadni Balkan ostaje jedan od glavnih prioriteta za Evropski parlament, ali će napredak Srbije u otvaranju novih pregovaračkih poglavlja zavisiti od napredovanja u poglavljima 23 i 24, izjavio je predsednik Spoljnopolitičkog odbora EP Dejvid Mekalister.

"Da budemo jasni, postoje stvari koje nas brinu. Srbija ne ostvaruje dovoljno brz napredak u poglavljima 23 i 24 po pitanjima vladavine prava, borbe portiv korupcije i kriminala. Ja želim da vidim Srbiju kako ide napred. Da li će još novih poglavlja biti otvoreno, zavisi od napredovanja sa poglavljima 23 i 24", rekao je Mekalister koji je nedavno bio u Beogradu u delegaciji predvođenu Manfredom Veberom, predsednika grupe Evropske narodne partije u EP, u čijem je sastavu bio i Vladimir Bilčik, izvestilac za Srbiju.


Foto Tanjug/J.Pap, ilustracija

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane