Ako Kina može da radi Pelješački most u HR, što ne može u SR?

Ako nikom nije problem što u Hrvatskoj, zemlji članici EU, Kinezi grade Pelješački most, zašto je problem kada Kinezi rade i grade u Srbiji, zapitao je danas predsednik Vučić, posle razgovora sa grčkim predsednikom Prokopisom Pavlopulosom...

10 Decembar 2019 12:31

ATINA - Ako nikom nije problem što u Hrvatskoj, zemlji članici EU, Kinezi grade Pelješački most, zašto je problem kada Kinezi rade i grade u Srbiji, zapitao je danas predsednik Vučić, posle razgovora sa grčkim predsednikom Prokopisom Pavlopulosom, čiji princip poštovanja međunarodnog prava, ali i nacionalnih interesa, potpuno, kaže Vučić, razume.

"Sve što je u skladu sa međunarodnim i evropskim pravom u odnosima sa Kinom i Rusijom, mi ćemo to da koristimo. Naveo sam bezbroj puta primere, kao kada vam kažu 'ne možete sa Kinezima da razgovrate o 5G mreži', ili o roling stokovima za želenzicu, 'ne možete sa Kinezima o drugim pitanjima'... Vidite da možemo, jer je to interes Srbije. Da li smo pogazili neku obavezu iz obligacionog ili međunarodnog privatnog prava? Nismo. Pustite Srbiju da donosio odluke. Ali, vas molimo, ako pledirate da Srbija nešto treba da uradi, prvo to pokažite na vašem primeru", objasnio je predsednik Vučić.

Foto Predsedništvo Srbije

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane